Türk sermaye devleti İdlib'de kayıp vermeye devam ediyor

İdlib'de rejim güçlerinin cihatçıları hedef alan saldırılarında 4 Türk askerinin öldüğü, 9'ununsa yaralı olduğu belirtiliyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Şubat 2020
  • 12:42

Rusya destekli Suriye rejim ordusunun İdlib’e dönük operasyonları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kentin kritik noktalarından birisi olan ve Şam ile Halep'i birbirine bağlayan anayol üzerindeki Maarat El Numan kasabası rejimin denetimine girmişti. Maarat El Numan’ın ardından rejim güçlerinin M4 ve M5 karayollarının kesiştiği stratejik konumdaki Serakib’e yönelmesi ile birlikte çatışmalar bu bölgede yoğunlaştı.

Savaşın başından beri cihatçı çetelere her türlü desteği sunan ve gelinen yerde işgalci bir güç olarak sahada yer alan Türk sermaye devleti ise İdlib’de kayıplar veriyor. 3 Şubat günü rejim güçlerinin cihatçıları hedef alan saldırılarında 4 Türk askerinin öldüğü, 9’ununsa yaralı olduğu belirtiliyor. Türk sermaye devletinin İdlib içerisinde 12 gözlem noktası var. Rejim güçlerinin ilerlemesi ile kimi gözlem noktaları çatışma alanlarının içinde kalıyor ya da rejim güçlerinin denetimi altına giriyor.

Yaşanan asker kayıpları üzerinden açıklama yapan Tayyip Erdoğan “misliyle yanıt verildi” iddiasında bulundu.

Rusya adına yapılan açıklamada ise şunlar söylendi: “Türk birlikleri 2 Şubat’ın 3 Şubat’a bağlandığı akşam saatlerinde Rusya tarafına bilgi vermeden İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde hareket ettiler ve Suriye hükümet güçlerinin Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi oldu.” Açıklamada ayrıca, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki hava sahası Rusya ordusu tarafından sürekli kontrol ediliyor. Türkiye Hava Kuvvetleri, Suriye sınırını ihlal etmedi, Suriye ordusunun mevzilerine yönelik saldırı tespit edilmedi” ifadeleri yer aldı.

Son gelişmelerden rahatsızlık duyan Erdoğan yönetimi, geçtiğimiz günlerde Rusya’yı ve Esad rejimini hedef alan açıklamalar yapmıştı. Besledikleri ve Suriye halklarının üzerine saldıkları çetelerin İdlib’den sürülmesini istemeyen ve kendileri açısından Suriye macerasında sona gelindiğini gören AKP iktidarı, görünen o ki iyice köşeye sıkışmış bulunuyor.