Suruç Katliamı’nın 78’inci ayı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 78’inci ayında yaptığı oturma eyleminde Suruç şehidi Evrim Deniz Erol’un annesi hasta tutsak Besra Erol’un serbest bırakılması istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Ocak 2022
  • 19:25

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 78’inci ayında İstanbul Kadıköy Halitağa Caddesi’nde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasını, katliamda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın’ın babası Feti Aydın okudu. Bu topraklarda yaşanan hukuksuzluklara karşı yürütülen adalet mücadelelerine dikkat çeken Aydın, hasta tutsaklara değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Şu an hapishanelerde bulunan hasta tutuklulardan birisi de 33 düş yolcularımızdan Evrim Deniz Erol’un annesi Besra Erol’dur. Kemik erimesi, bel fıtığı ve mide hastalıkları olan Besra Erol, ilerleyen yaşına ve gün geçtikçe ağırlaşan hastalıklarına rağmen hapishanede tutulmaya devam ediliyor. Son dönemde hapishanede kalan hasta tutukluların tedavi edilmediği ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği haberleri bizi derinden kaygılandırmaktadır. Başta Suruç ailelerimizden Besra Erol olmak üzere hasta tutukluların tedavilerinin yapılmasını ve hastalıklarından dolayı cezaevinde kalmaya elverişli olmayan tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz.”

“Mücadeleyi sürdüreceğiz”

2017 Diyarbakır Newroz’unda katledilen Kemal Kurkut ile Rabia Naz, Hrant Dink davalarında yaşanan adaletsizlikleri anımsatan Aydın şu şekilde devam etti:

“Katliam davalarında bunlar yaşanırken adalet isteyenler yargılanmaya devam ediyor. Suruç katliamının 6. yılında birçok şehirde arkadaşlarını anmak isteyen gençler gözaltına alınmış haklarında davalar açılmıştı. Bu davalardan 2'si geçtiğimiz hafta Adana ve İzmir’de görüldü. Görülen iki davada da, katliamları aydınlatmak için gösterilmeyen çaba anmalara katılan gençlere suç delili üretmek için harcandı. Gençlere anmalara neden katıldığı, neden slogan attığı soruldu. Yüzlerce insanın öldüğü katliam dosyalarında yeterli kanıt bulunamayan bir ülkede atılan sloganların suç delili sayılması adalet mücadelesinin en temel nedenidir.”

Açıklamanın okunmasının ardından oturma eylemi yapıldı.