Seçim gününde yaşanan saldırılar

Oy sayımı sırasında AKP ve MHP’liler saldırılar gerçekleştirdi. Siirt’te İspanya’dan gelen gözlem heyeti gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Mayıs 2023
  • 11:00

Oy sayımı sırasında AKP ve MHP’liler saldırılar gerçekleştirdi. Siirt’te İspanya’dan gelen gözlem heyeti gözaltına alındı.

Evrensel’de yer alan habere göre İstanbul Bahçelievler'de geçersiz oya itiraz eden Yeşil Sol Parti okul sorumlusu, AKP'liler tarafından darp edildi. AKP İstanbul Meclis Üyesi Oktay Koçbıçak'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi tarafından darp edilen Mehmet Şerif Can bulunduğu sandığı terk etmek zorunda kaldı.

İstanbul Bahçelievler'de Hazım Ersu İlkokulunda Yeşil Sol Parti okul sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Şerif Can kalemle çizilmiş bir oyun geçerli sayılmasına engel olmak isteyince AKP İstanbul Meclis Üyesi Oktay Koçbıçak'ın saldırısına uğradı. 25 kişi tarafından darp edilen Can, bulunduğu sandığı terk etti.

AKP’liler sandık kuruluna saldırdı

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Firuzağa İlkokulu'nda 1041 no'lu sandıkta oy sayımı sonrası gelen AKP'li grup gerçeğe aykırı şekilde oy sayımında Erdoğan aleyhine bir durum yaşandığını iddia eden bir tutanağı sandık kurulu üyelerine imzalatmak istedi.

Sandık kurulu başkanı tutanağı sesli bir şekilde okudu ve gerçeğe aykırı ifadelerin yer aldığı tutanağı imzalamayacağını söyledi.

soL’da yer alan habere göre sonradan gelen AKP'lilerin tutanağı imzalatmaya çalışmaları kuruldakilerin ve diğer partilerin müşahitlerinin tepkisini çekti. AKP'li grup bunun üzerine sandık kurulu başkanına ve üyelerine küfür etti ve müşahitlere yumruklarla saldırdı. Saldırıda bir TKP müşahidi de darp edildi.

İspanya gözlemci heyetine gözaltı

İspanya’dan Siirt’e seçimleri gözlemlemek için gelen 10 kişilik heyetten 3 kişi gözaltına alındı. MA’da yer alan habere göre gözlemci heyet, Eruh ilçesinde gözaltına alınmak istendi. Fakat hâkim ve avukatların görüşmesi sonucuyla serbest bırakıldı. Siirt’e hareket eden heyetten, İspanya Temsilciler Meclisi Üyesi Jon Iñarritu García ve İsabel Chacon, Siirt girişinde gözaltına altına alındı. 

Aynı heyetin üyesi Tino Brugors da merkezde kaldığı bir otelde gözaltına alındı. 

Karakola götürülüp ifadesi alınan García, Chacon ve Brugors karakolda tutuluyor.

Polis kalkanlarla sayım binasına girdi

AKP ve MHP’liler yurtdışı oylarının sayımında ATO’ya gelen CHP’li Özgür Özel’e sözlü sataştı.Tartışmaların ardından ATO binasına polisler kalkanlarla girdi. ATO’da müşahitlik yapan görevliler, AKP ve MHP’li kişiler için “Ortalıkta gezip kavga çıkarıyorlar, yaka kartları falanda yok” dedi.