Sarıgazi’de 2 Temmuz anmasına çağrı!

Sarıgazi’de 2 Temmuz Sivas Katliamı’nı anma etkinliklerine hazırlıklar sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Temmuz 2022
  • 19:45

Sancaktepe’de yer alan Cemevleri, ilerici-devrimci kurumlar anma programına hazırlanıyor. Sarıgazi 2 Temmuz Tertip Komitesi hazırladığı afiş ve çağrı metni ile Sancaktepe’nin farklı mahallelerinde çağrılarını sürdürüyor. Tertip komitesinin çağrısı:

“2 Temmuz Sivas katliamında ölümsüzleşenlerimizi anıyoruz!

2 Temmuz 1993 tarihinde tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşandı. Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerine katılmak için Sivas’a gelen aydınlar, sanatçılar, yazarlar hazırlıkları günler öncesinden başlatılmış vahşi bir katliamla yüz yüze kaldı. Otuz üç aydın ve otel görevlisi iki kişi bu katliamda yanarak can verdi.

Sivas katliamının üzerinden 29 yıl geçti. Bu topraklarda yaşanmış katliamların üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin bilincimizden ve hafızalarımızdan silinmeyecek, yitirdiklerimizi asla unutmayacağız! Katliamlara, acılara karşı öfkemiz hep diri kalacaktır!

Ekonomik kriz ile yoksulluğu sefalete dönüşen, sofrasındaki ekmeği her geçen gün küçülen, zamlar ile nefesi kesilen, intiharlara sürüklenen yoksul emekçi halkımızın her itirazı, mücadelesi gözaltı ve tutuklama terörüyle zapturapt altına alınmak isteniyor.

Kürt halkına uygulanan imha katliam ve baskı politikalarına karşı, emperyalistlerin kar hırsı ile emekçi halklara dayattıkları savaşlara karşı, tacize, tecavüze, kadın katliamlarına karşı, doğanın talanına karşı, çocuk istismarına karşı bugün dünden daha fazla sokağa çıkmaya örgütlenmeye ihtiyacımız var.

2 Temmuz sadece ağıtlar yakma, acılara gömülme günü değil mücadele bayrağını yükseltme günüdür!

Taleplerimizi ve mücadelemizi toplumun baskıya, ayrımcılığa, asimilasyona, sömürüye, haksızlığa uğrayan tüm kesimleriyle birleştirerek büyütme zamanıdır.

Sivas’ta yakılarak katledilenleri anmak için hesap sorma bilinci ile yapacağımız yürüyüşe çağırıyoruz!

2 Temmuz şehitleri ölümsüzdür!

Baskıya, Asimilasyona ve ayrımcılığa karşı örgütlenelim!

Tarih: 3 Temmuz Pazar

Saat: 17:30

Yer: Vatan Ortaokulu Önü”

Kızıl Bayrak / Sarıgazi