Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’ndan Meclis’e yürüyüş

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası “Ekmek, memleket, gelecek kavgasına” diyerek Ankara’da MEB önünde eylem yaptı. Polis barikatlarının aşıldığı eylemde emekçiler haklarını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Mayıs 2024
  • 13:38

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası “Ekmek, memleket, gelecek kavgasına” şiarı ile Ankara’da  Milli Eğitim Bakanlığı önünde bugün (26 Mayıs) eylem gerçekleştirdi.

Ankara İşçi Meclisi, DEV TEKSTİL ve TOMİS’in de dayanışma amaçlı destek verdiği eylemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Patronların bakanı Yusuf Tekin” istifaya çağrıldı. Bunun yanında taban ücreti, eğitim müfredatı gibi gündemler konusundaki talepler dile getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan açıklamanın ardından Meclis’e yürümek isteyen öğretmenlerin önüne polis barikatları kuruldu.

Polis barikatının aşılması ile öğretmenler Meclis’in yanındaki Milli Egemenlik Parkı’na yürüyüşe geçti.

Eylem sırasında sık sık “Eğitim çöküyor, bakan yalan söylüyor”, “Ücretli köleliği, öğretmenlerde ayrıştırmayı kabul etmiyoruz” sloganları atıldı.

"Eğitim nöbeti"

Milli Egemenlik Park'ında sendika adına açıklama yapıldı ve şunlar ifade edildi:

"Taleplerimiz ve uğruna verdiğimiz mücadele sonucunda bize söylenen bir yalanı ortaya çıkarmak için toplandık. Yusuf Tekin taban maaş hakkının Nisan ayında Meclis'ten geçeceğini ifade etmiştir. Ancak katıldığı bir programda kendisinin yetkisi olmadığını söylemiştir."

Yusuf Tekin'in patronları koruduğu ifade edilen açıklamada yalana karşı bir mücadele yürütüldüğü vurgulanmış ve özel okul sahiplerine seslenildi. Açıklamanın sonunda özel sektör öğretmenlerin talepleri ifade edildi ve "Eğitim nöbeti"nde bulunulduğu vurgulandı. Eğitimde şiddetin teşhir edildiği açıklamada denetimsizlik eleştirildi. 

"Direniş haftası"

Açıklamada bu haftanın "Direniş haftası" ilan edildiği belirtilirken, illerden gelen öğretmenlerin illerine geri döneceği, sendikadan dört temsilcinin Ankara'da kalacağı ve diğer illerde de eylemlerin yapılacağı duyuruldu.

Kızıl Bayrak/Ankara