Eğitim nöbeti sonlandırıldı, mücadele sürecek

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında eğitim nöbetini sonlandırdıklarını açıkladı ve mücadelenin süreceğini duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Temmuz 2024
  • 15:00

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın taban maaş ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik talebi ile başlattıkları nöbetin 52. gününde Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara’da yapılan basın toplantısında eğitim nöbetini sonlandırdıklarını açıklayan öğretmenler mücadelenin süreceğini duyurdu.

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası adına Basın Sekreteri Duygu Ergen şunları dedi:

“Bundan tam 52 gün önce meclis parkına bir yürüyüş başlattık. Tüm engellemelere rağmen parka ulaştık ve meclis parkını bir nöbet alanı haline getirdik.  Talebimiz başta elimizden 2014 yılında alınan taban maaş hakkımızın geri getirilmesi için adım atılması olmak üzere özel öğretim kurumlarında çalışan bizlerin yakıcı taleplerinin milli eğitim bakanlığı yetkilileri, vekiller ve kamuoyunda görünür olması ve tartışılmasıydı. Bu amaç için yola çıktık. 

Meclis parkında devam eden nöbet sürecinde Bakanlık, siyasi partiler ve Meclis Eğitim Komisyonu ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini bu süreçte  “varolan sorunun sadece özel sektör öğretmenlerinin sorunu olmadığını bunun eğitimin paydaşları olan veliler, öğrencileri de içine alan bir kaç milyonluk bir insan topluluğunu doğrudan etkilediğini, ürettiğimiz değerin kamusal bir hizmet olması açısından tüm toplumu ilgilendirdiğini bir çok kez yineledik.” 

Basın açıklamasının devamında ise şunlar ifade edildi: 

“ÖMK görüşmelerinin durdurulmasını da bu anlamda olumlu buluyoruz. Kanunun eğitim sendikalarının talepleri üzerinden tekrar şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüşmelerin durdurulmasında başta sendikamızın başlattığı eğitim nöbeti olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin tepkilerinin etkili olduğu kanaatindeyiz. 

Bugün olumlu adımlara rağmen hala çözülmeyi bekleyen sorunlarımız var. Bunlardan en yakıcısı ise taban maaş talebimizdir. Yıllardır özel sektör öğretmenlerinin üstünde olan görünmezlik pelerinini kaldırdığımızı görüyoruz. Özel sektör öğretmenlerinin çığlığının toplum gündeminde bir yeri var artık. Duymayan kulak kalmadı, görmeyen göz kalmadı. Nöbetimizin bu anlamda amacına ulaştığını düşünüyor ve 52 gün önce başlattığımız eğitim nöbetini bitiriyoruz.”

Açıklamanın sonunda şunlar vurgulandı:

“Yeni bir dönem bizi bekliyor.  Bu yeni dönemde tüm özel sektör öğretmenlerini sendikasına üye olmaya davet ediyoruz. 350 bin özel sektör öğretmeni adına başlattığımız bu mücadele büyüdükçe taleplerimiz görünür olacaktır.”

“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denilerek basın toplantısı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak /Ankara