Eğitim Nöbeti sürüyor

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın taban maaş hakkı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda güvence altına alınması talebiyle başlattığı nöbet sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mayıs 2024
  • 21:53

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın taban maaş hakkı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda güvence altına alınması talebiyle başlattığı nöbet sürüyor.

“Ekmek, gelecek, memleket… Eğitim için nöbetteyiz” diyerek Ankara’da bekleyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nde eğitim sendikalarına yeni çıkacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile alakalı sunum yapılması üzerine görüşme talebi ile Genel Müdürlük önünde beklediğini duyurdu.

Ankara’da Meclis parkında nöbetin 3. gününde öğretmenleri Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, SOL Parti sözcüsü İlknur Başar, Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ve Eğitim Sen ziyaret etti.

Nöbet alanında yapılan basın açıklamasında söz alan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, eğitimin ticarileşmesine ve piyasalaşmasına karşı eşit işe eşit ücret hakkı için birlikte mücadele ettiklerini belirtti. Asgari ücrete dahi yaklaşamayan ücretlerle geçinmek zorunda kalan, haftada 40-45 saatlik çalışma yükünün altında ezilen, okul yönetimi ve velilerin türlü mobbingleri ile karşı karşıya kalan eğitim emekçileri ve neredeyse mafyatik organizasyonlar haline gelmiş özel okul zincirlerine dikkat çeken Irmak “Eğitimin tüm bileşenleri ile ortaklaşma, birleşme, dayanışma ile mücadelemizi büyütmek artık bir zorunluluk halidir” dedi.

Irmak, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın talepleriyle birlikte şu talepleri sıraladı:
“*ÖMK ile yaşanılacak hak kayıplarına karşı,
* Özel okul, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş gibi sıfatlarla öğretmenlik mesleğine dayatılan parçalı istihdama karşı,
*Atama yönetmeliğindeki hukuksuzluğa karşı,
*Eğitimin ticari ve piyasacı uygulamalarına karşı ortak hatta ilerleme için,
*Eşit işe eşit ücret için mesleğimiz, onurumuz, geleceğimiz için, mücadeleyi büyütüyor, ortak hareket ettiğimizi ilan ediyoruz.”

***

İzmir’de 18.00-20.30 arasında yapılan nöbete çok sayıda kurum destek verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada taban maaş hakkı başta olmak üzere özlük haklarının ÖMK ile güvence altına alınması istendi.

İstanbul ve Ankara’da her gün gerçekleşen nöbetlerin yanı sıra 28 Mayıs Salı günü Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Eğitim Nöbeti’nin gerçekleşeceği yerler şunlar:

Isparta’da 18.00-20.00 arasında il milli eğitim müdürlüğü önünde,

Antalya’da 19.00-21.30’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde,

Eskişehir’de 18.00-19.00’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde,

Mersin’de 17.00-20.00’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde,

Çanakkale’de 18.00-20.30’da Valilik önünde,

Samsun’da 18.30-20.30’da Süleymaniye Geçidi,

***

27 Mayıs’ta ise İstanbul ve Bursa’da Eğitim Nöbeti gerçekleştirildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada eğitim emekçileri haklarını istedi. Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube’nin destek olduğu açıklamada Ankara’da yaşanan polis saldırısı teşhir edildi.

Bursa'da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluştu. Yapılan açıklamada Koray Aslan Taş, özel sektörde çalışan eğitimcilerin taban maaşla güvenceli çalışma koşullarına sahip olmasını talep ettiklerini söyledi.