Özel Sektör Öğretmenleri haklarını istiyor

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, MEB önünde yaptığı açıklamada taleplerini sıraladı. İzmir’de ise TED Aliağa Koleji velileri TED yönetiminin, öğretmenlere olan tutumunu protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Nisan 2024
  • 18:00

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, şubat ayından bu yana tüm randevu taleplerini yanıtsız bırakan Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı. İzmir’de TED Aliağa Koleji velileri, 23 Nisan töreninde TED yönetiminin, öğretmenlere olan tutumunu protesto etti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası MEB önünde

Toplanan 15 bin imzayı bakanlığa teslim etmek için Ankara’da bakanlık önünde açıklama yapan öğretmenler imza toplarken idare ve patron baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Özel okul idarelerinin talepleri karşısında takındıkları tavra dikkat çeken öğretmenler şunları ifade etti:

“Bir talebi ifade ettiğimizde; maaşlarımızda iyileştirme, özlük haklarımız istediğimizde 'siz bunu nasıl isteyebilirsiniz' gibi davranamazlar. Oturup konuşacaklar, 'ne istiyorsunuz ne yapabiliriz' diye danışacaklar. Kibirli olmayacaklar, üstenci olmayacaklar, şımarmayacaklar. Biz eğitimciyiz, öğretmeniz öğretmenle konuştuklarının farkında olacaklar.”

Sistematik olarak bakanlık önünde açıklamak yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren öğretmenler şöyle devam etti:

“On binlerce arkadaşımızın gözü kulağı burada. Sorumluluk hissederek geliyoruz. Buraya gelmemiz bizim için gerçekten sendikal bir zorunluluk. Öğretmenleri asgari ücretle çalıştıran kendileri. Meslek Kanunu, kanun teklifi içinde; ekonomik, sosyal demokratik haklarımızı içerecek şekilde Meclis'ten geçecek.” 

Açıklamanın ardından öğretmenler adına bir heyet imzaları bakanlığa teslim etti. Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, imzaları almayı ve Sendika MYK ile görüşmeyi kabul etti.

Velilerden özel okul yönetimine protesto

İzmir Aliağa’da yer alan TED Koleji'nde düzenlenen 23 Nisan töreninde veliler, TED yönetiminin, öğretmenlere olan tutumunu protesto etti. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Şubesi de açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada öğretmenlerin isteği üzerine Öğretmen Sendikası olarak onları temsilen TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetim Kurulu’ndan defalarca alınmaya çalışılan randevunun reddedildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu talepler sıralandı:

“2024-2025 Eğitim- Öğretim yılı sözleşmelerinde aylık maaşlarında kamuda çalışan öğretmenlerle eşit maaş olacak şekilde taban maaş düzenlemesi yapılmasını, 2024 Ocak ayından başlayarak Ağustos 2024'ün sonuna kadar yani sözleşme dönemi bitene kadarki süreci kapsayan asgari ücretin yalnızca bin 500TL üzerindeki aylık maaşlarının da taban maaşa göre güncellenmesini istiyoruz. Öğretmenlerin meslekte çalıştığı yıla göre kıdem farkının belirlenmesi ve kamuda çalışan öğretmen ile eşit hale getirilmesini talep ediyoruz.  Kamuda çalışan öğretmenlere zam yapıldığında TED Aliağa Koleji öğretmenlerine de aynı oranda zam yapılmasını talep ediyoruz.

Her ara zam yapıldığında sözleşmelerinin yapılan artışın yazılarak güncellenmesini, ek ders ücretine enflasyon oranına göre artış yapılmasını, nöbet ücretlerinin kamu öğretmeniyle eşit bir şekilde verilmesini istiyoruz. Mesai saatleri dışında yapılan şube öğretmenler kurulu ve veli toplantıları mesai ücretlerinin, bire bir yapılan etüt çalışmaları ek ders ücretlerinin verilmesini, banka promosyon ücretlerinin kesintisiz olarak öğretmenlere ve tüm personele verilmesini, öğretmenler adına sendika ile protokol sözleşme imzalanmasını talep etmişlerdir. Tüm bu taleplere sessiz kalmanız ve öğretmenler üzerinde baskı oluşturmanız durumunda gereken tüm sendikal eylemlilikler değerlendirilecektir.”