Muğla’da hastane inşaatı çürümeye terk edildi

Bodrum Devlet Hastanesi’nin 41 milyon 850 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan 150 yataklı inşaatına bir yıldır çivi çakılmadı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Temmuz 2019
  • 21:36

Sermayenin çıkarları uğruna rant, yağma ve yolsuzlukla ayakta duran kapitalist düzenin krizi her alanda sorunları su yüzüne çıkarıyor. Sermayedarlar zenginliklerini korumak ve sefahatlarını sürmek için iflaslara başvururken, krizin acı reçetesi işçi sınıfına ve emekçilere ödettiriliyor.

Bunun son örneklerinden biri de Muğla Bodrum’da inşası devam eden Bodrum Devlet Hastanesi’nin inşaatının son bir yıldır durmasıyla gözler önüne serildi. 2017 yılında 41 milyon 850 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan 150 yataklı hastanenin yüzde 59’unun tamamlandığı belirtiliyor. Ancak son bir yıldır duran inşaat çürümeye terk edilmiş durumda.

TOKİ devam ediyor” diyorlar bir yıldır çivi çakılmadı

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent Konacık Mahallesi'nde 2017 yılında başlanan Muğla Bodrum Devlet Hastanesi’nin kaba inşaatı bitti ancak son bir yıldan beri çivi bile çakılmadı.

İhaleyi alan yüklenici firma yetkilileri, firmalarının tasfiye edildiği için inşaata devam edilmediğini açıkladı. Atıl durumda bulunan hastane inşaatının TOKİ tarafından bitirileceği öne sürülüyor.

Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimliği konuyla ilgili bilgisi olmadığını belirtirken, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri “İnşaat durmadı, TOKİ devam ediyor” iddiasında bulundu. Fakat bir yıldır hastane inşaatında herhangi bir çalışmanın olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bodrum Devlet Hastanesi’nin mevcut arsasında inşaat yapacak yer kalmadığından Ortakent Konacık Mahallesi’nde hastane yapılması kaydıyla arsa sahiplerince bağışlanan 680, 681, 684 parsellerin kadastro çalışmaları yapılarak hazine adına tescil ettirildi. 55 bin 16 metrekarelik alanda yapılması planlanan ve 2012 yılında ihaleye çıkarılan hastanenin proje müellifi Ankara merkezli MBY Proje Danış Mimarlık İnş. San. Tic. Ltd. Şti. belirlendi. Diy-Mar İnş. San ve Tic. Ltd. Şti. (DMİ) de yüklenici firma oldu. 2017 yılında 41 milyon 850 bin lira ihale bedeli karşılığında yapımına başlanıp kaba inşaatı bitirilerek yüzde 59’u tamamlanan 150 yatıklı Bodrum Devlet Hastanesi bir sene sonra bilinmeyen nedenle durdu.