MMO Gebze Temsilciliği'nde anma

TMMOB MMO Gebze Temsilciliği'nde 10 Ekim etkinliği gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Ekim 2024
  • 11:30

TMMOB MMO Gebze Temsilciliği'nde 10 Ekim etkinliği gerçekleştirildi. 10 Ekim Perşembe günü saat 19.00'da TMMOB Gebze Makina Mühendisleri Temsilciliği'nde gerçekleşen etkinlik programı Gar katliamı ve sonrasını konu alan sinevizyon gösterimi ile başladı. 

Ardından "10 Ekim Ankara katliamı davası" başlığı sunumunda söz alan davanın savunucularından Dr. Barış Işık, katliam davasının hukuki boyutuna değindi. Hassas bir davanın hatasız savunulması sorumluluğu ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Işık, dosyanın kısıtlı kararının davayı savunanlara karşı kullanıldığını ifade etti. 

Katliamın dava iddianamesinin 9 ay sonra ellerine ulaştığını, dava iddianamesinde boşlukların olduğunu, davayı savunan avukatların çabasıyla dosyaların birleştirilmesi sonucu birtakım gerçeklerin ortaya çıkarıldığını aktaran Işık, "Tam anlamıyla 4 yıl sonra dava dosyasının içeriğine ulaşabildik" dedi.

Işık'ın sunumunun ardından ekinlikte "Yaşıyorsak borçluyuz" başlıklı sunumda söz alan Doç. Dr. Yücel Demirel ise katliamı anlatan kitabın çıkış sürecine değindi. Katliamın 2015 yılında başlayan siyasi sürecin bir sonucu olduğunu, yaşanan bu katliamın nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti. 

10 Ekim ve sonrası tarihinin karanlık bir tarih olduğunu vurgulayan Demirel, yaşadığı dönem gereği 12 Eylül’den bu yana Türkiye'de siyasi şiddetin var olduğunu, 10 Ekim Katliamı’nın da siyasi şiddetin bir parçası olduğunu ifade etti.  Gerçekleşen katliamları sıraladı. Siyasi şiddetlerin sonlandırılması için süreçlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Demirel sunumunu, "Siyasi süreçler ne ekerse onu biçer" sözleriyle sonlandırdı.

Etkinlik TMMOB  MMO Gebze Temsilciliği adına yapılan konuşmayla sonlandırıldı. Etkinlikte 10 Ekim Davası'nı konu alan "Duymak zorundasınız" ve "Yaşıyorsak borçluyuz " kitap tanıtımları ve satışı gerçekleşti.

Kızıl Bayrak / Gebze