Gebze'de Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma eylemi!

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri bugün (7 Ekim) Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylemle, "Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Ekim 2024
  • 21:08

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları birinci yılını doldururken, Filistinlilerle dayanışma eylemleri gerçekleşiyor.

 

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri bugün (7 Ekim) Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylemle, "Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak!" dedi.

Eylemde, Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri adına yapılan ortak basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

"İnsanlık bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıyadır. Ya bu katliamlar ve barbarlık durdurulacak ya da işlenen savaş suçlarına ortak olacaktır. Yeni katliamların yaşanmaması, sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal etkili girişimlerde bulunulmalı, ülkeler İsrail'e yaptırım güçlerini kullanmalıdır." 

Filistin halkına yönelik ablukanın derhal kaldırılması, İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi, Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulması, İncirlik ve Kürecik Üssü'nün kapatılması ve İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesi talepleriyle sonlandırıldı.

Eylem boyunca "Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak!" şiarlı pankartın ve "Katil İsrail, işbirlikçi AKP!” dövizlerinin taşındığı eylemde, "Nehirden, denize özgür Filistin!", "Katil İsrail Filistin, Lübnan'dan defol!", "Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo'yu unutmayın!" sloganları atıldı.

Eylem öncesi yapılan açıklamada TİP Gebze İlçe binasına asılan "Katil İsrail, İşbirlikçi AKP!” şiarlı pankartın mahkeme kararıyla indirilmesi ve ilçe başkanının ifadeye çağrılması kınandı. Sonunda "Asıl suçlular, katiller ile arsızca ticaret yapanlardır. Doğru bildiğimizi söylemekten, barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Kızıl Bayrak / Gebze