Milyonlar aç, rejimin derdi F-16!

Milyonlarca emekçiyi aç bırakan rejim on milyarları silahlanmaya harcıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ekim 2021
  • 16:42

Sermaye sınıfının vurucu gücü olan AKP-MHP rejimi, ülkenin toplumsal servetini üreten milyonlarca işçi ve emekçiyi açlık sınırının altında bir ücrete mahkum ediyor. Kitlesel sefaleti milyonların sorunu haline getiren bu rejim, büyük bir serveti kendi sefil çıkarları için har vurup harman savuruyor. Kendileri yıllık masrafları milyarları bulan saraylarda sefahat sürerken, “beşli çete” diye anılan sarayın müteahhitlerine de milyarlarca dolar akıtıyorlar. Bunca yoksulluk varken rejimin para savurmaktan çekinmediği bir diğer alan ise silahlanmadır.

Milyarlar dolar ödeyip Rusya’dan S-400 alan iktidar, şimdi ise Biden yönetimine yaranma telaşının da etkisiyle ABD silah tekellerine milyar dolar ödemeye hazırlanıyor. Son ABD gezisinde görüşecek muhatap bulamayan AKP şefinin, Biden yönetiminden 6 milyar dolarlık silah talep ettiği ifşa edildi. Tayyip Erdoğan’ın safsatalarına bakılacak olursa Rusya ile Türkiye yakında uzayda da işbirliğine başlayacak. Tam da bu iddialı açıklamanın yapıldığı günlerde, ABD’den 6 milyar dolarlık silah talebinde bulunulduğu ortaya çıktı. ABD merkezli Bloomberg, AKP şefinin Washington’daki efendilerine 6 milyar dolarlık silah alımı teklifinde bulunduğunu yazdı.

G20 Zirvesi’nde Biden’le görüşmeyi uman T. Erdoğan’ın milyarları silahlanma için saçarken, efendisiyle arayı düzeltme imkanı bulma hesapları yaptığı anlaşılıyor. Bunun için 40 adet F-16 savaş uçağı talep edeceği belirtiliyor.

Bu arada Reuters ajansı da silah alımıyla ilgili haber yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan sarayın sözcüsü İbrahim Kalın’ın kullandığı ifadeler, söz konusu haberleri doğruladı. Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 ile mevcut savaş uçakları için yaklaşık 80 modernizasyon kiti isteğinde bulunduğu yönündeki haberi doğrulayan saray sözcüsü, F-35’ler için 1,4 milyar dolar ödediklerini, ancak projeden çıkarıldıklarına dikkat çekiyor. Saray sözcüsü önceliklerinin F-35’leri almak olduğunu ancak bu olmazsa F-16’lara talip olduklarını söylüyor.

Sarayın sözcüsü, F-16 talebiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Ödediğimiz para karşılığında mevcut F-16 filomuzun genişletilmesi ve elimizdeki F-16’ların modernizasyonu bir alternatif olarak değerlendirilebilir.”

İbrahim Kalın’ın sözleri, Bloomberg’in, “Erdoğan, Biden ile görüşmesinde 6 milyar dolarlık silah anlaşmasını görüşmeyi bekliyor” haberini doğruluyor. Görünen o ki, milyonları açlığa mahkum eden mafyatik AKP-MHP rejimi, tam bir pervasızlıkla milyarlarca doları silahlanma harcamaya hazırlanıyor.