Korona günlerinde 1 Mayıs çağrıları

Sınıf devrimcileri koronavirüs salgınına rağmen, işçi ve emekçileri uluslararası birlik ve mücadele günü 1 Mayıs için dayanışmayı büyütmeye çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Nisan 2020
  • 18:25

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da 1 Mayıs, koronavirüs salgınına rağmen kapitalistlerin kâr hırsıyla işçileri sömürmeye devam ettiği bir dönemde karşılanıyor. Bu vesileyle sınıf devrimcileri işçi-emekçileri yaşam haklarına sahip çıkmaya ve salgının faturasını ödememek için birlik olmaya, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyor.

Küçükçekmecede 1 Mayıs çağrısı

Türkiye’de sanayi havzaları başta olmak üzere fabrikalarda koronavirüs vakaları artıyor. İşçi ve emekçiler koronavirüsten kaynaklı hayatlarını kaybediyor. Küçükçekmece’de koronavirüse karşı önlemler almayıp çalıştırmaya devam eden fabrikaların çevrelerine, servis geçiş güzergahlara, Sefaköy Merkez, Sefaköy Metrobüs, Söğütlü Çeşme mahallesi, Sefaköy Fabrikalar yolu ve Halkalı Fabrikalar caddesine “Krizin ve salgının faturasını kapitalistlere ödetelim! Zorunlu iş kolları dışında tüm çalışanlara ücretli izin, ücretsiz sağlık hakkı” ve “Kapitalizm ölüm demektir! İnsanca yaşam için sosyalizm” şiarlı BDSP afişleri ve stickerları yapıldı.

Frankfurt ve çevresinde 1 Mayıs faaliyetleri

Frankfurt, Rüsselsheim ve yakın çevresinde, BİR-KAR’ın 1 Mayıs’a yönelik çıkardığı, “1 Mayıs 2020: Krizin ve salgının faturası kapitalistlere!” başlıklı bildiriler emekçilere ulaştırılıyor. Yine BİR-KAR imzalı, “Savaş, kriz, pandemi ve sefalet kapitalizmin ürünüdür; çözüm sosyalizmde! Yaşasın 1 Mayıs!” şiarının yazılı olduğu afişler de emekçi mahallelerine, alışveriş merkezleri, otobüs ve metro durakları gibi yerlere yapılıyor. Bu yönlü propaganda ve seslenme faaliyeti 1 Mayıs’a kadar aralıksız devam edecek.

Haberin detayı için tıklayın...

Paris’te krizin ve salgının faturasını ödememe çağrısı

Öte yandan Fransa’da salgın yasakları sürüyorken, İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR), göçmen işçi ve emekçilerin yaşadığı bölgelerde afişleme faaliyeti gerçekleştirdi. “Krizin ve salgının faturasını Macron ve burjuvalar ödesin!” şiarlı Türkçe ve Fransızca afişler, Türkiyeli göçmenlerin de yoğunlukta olduğu Seine-Saint-Denis’nin Drancy ve Bobigny bölgelerinde kullanıldı. Sabah saatlerinde yapılan afişlemede, bu süreçte daha çok işçi ve emekçilerin yoğun olarak uğradığı postane, market ve banka gibi yerler seçildi.

Haberin detayı için tıklayın...