Koronavirüs salgını ile ilgili devrimci sınıf faaliyetleri

İzmir, Kocaeli, Bursa ve Küçükçekmece’de koronavirüs salgını ile ilgili emekçilere mücadele çağrısı taşındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Mart 2020
  • 10:45

Koronavirüs salgını giderek artıyor. Sınıf devrimcileri koronavirüs salgını ile ilgili devrimci sınıf faaliyetlerini sürdürüyor.

Üç kentte MİB'den faaliyet

İzmit'te Metal İşçileri Birliği işçi-emekçilere bülten ve afişlerle seslendi. Metal İşçileri Bülteni'nin Mart sayısı işçi servislerinin yoğun olduğu yerlerde dağıtıldı. Dağıtım sırasında işçi sağlığı önlemlerinin arttırılması, ücretli izin verilmesi, dezenfeksiyon işlemlerini yapılması çağrısı yapıldı.

İzmit Merkez’de MİB'in "Koronavirüs salgını için işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri derhal alınmalıdır!" şiarlı taleplerin olduğu afişler yapıldı.

İstanbul Küçükçemece’de Metal İşçileri Bülteni'nin son sayısı Ejot Tezmak işçilerine dağıtımı yapıldı. Dağıtım sırasında fabrikada koronavirüse karşı dezenfektan uygulaması ve işçilere ateş ölçümü yapıldığı gözlemlendi. Vardiyalar da çalışan işçilerin birbirini görmesinler diye 15 dakika erken çıkış yapıldığı fark edildi. İşçiler ile yapılan sohbetlerde ücretli izinin için bir gelişmenin olmadığını ama sendikanın gündeme getireceğini ifade ettiler.

Bursa'da Metal İşçileri Bülteni, virüsle ilgili önlemleri içeren bildirilerle birlikte servis duraklarında işçilere ulaştırıldı. Aynı zamanda koronavirüse karşı fabrikalarda alınması gereken işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini içeren afişler de duraklara asıldı.

İzmir'de Ege İşçi Birliği emekçilere seslendi

Ege İşçi Birliği koronavirüs salgını yayılırken işçiler için önlem alınmamasını teşhir ederek, emekçileri mücadeleye çağırdı. İzmir’de koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerin yer aldığı talepler listesini ozalit ve yazılıma ile duyurdu. Çiğli merkezde, Güzeltepe, Küçük Çiğli, Harmandalı, Menemen Asırlık ve  Aliağa’da yapılan ozalitlerin yanı sıra "Fabrikalarda acil korona virüsü önlemleri alsın" yazılamaları yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir, Kocaeli, Küçükçekmece