Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı "Emperyalist savaşa karşı mücadele" manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Nisan 2022
  • 14:45

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı "Emperyalist savaşa karşı mücadele" manşetiyle yayımlandı. 

Gazetenin kapak yazısında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan emperyalist savaşın güncel durumu, NATO’nun müdahaleleri ve kışkırtmaları, ABD ve NATO’nun savaştan beklentileri ele alınıyor. Ukrayna savaşı ve bekleyen tehlikelere işaret edilen kapak yazısında şu ifadelere yer veriliyor:

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan emperyalist savaş, batı emperyalizmi ve NATO’nun çok yönlü müdahale ve kışkırtmalarıyla derinleşerek devam ediyor. Ukrayna krizini kaşıyıp ülkede savaşı adeta kundaklayan ABD emperyalizmi ve NATO bünyesindeki ortakları, şimdilerde ise savaşın uzaması için var gücüyle çalışıyor.“

Orta sayfada ise yine NATO gündemini tarihsel ve teorik temellerde ele alan “NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü” başlıklı ve H. Fırat imzalı değerlendirmenin üçüncüsüne yer verildi. NATO’nun Kasım 2006’daki Riga Zirvesi’nin ardından, Aralık 2006’da verilmiş konferansın kayıtlarından oluşan değerlendirme daha önce Kızıl Bayrak’ta (Sayı: 2007/14-16, 13-27 Nisan 2007) yayınlanmıştı. NATO konusunu geniş bir çerçevede ele alan değerlendirmenin üçüncü bölümünde Türkiye ile ilişkilerine de değiniliyor. Değerlendirmede şu ifadeler yer alıyor:

“NATO’yu dünya ölçüsünde bir örgütü dönüştürmede bir bakıma bir yenilik yok. Ama bütün bu güncel çabaların yine de dikkate değer bir özel boyutu var. NATO’yu bu kadar büyütüp genişletmek gelinen yerde emperyalist çıkar ve amaçlara çok da uygun mudur, bu da tartışmalı bir nokta. NATO’nun tehdit ve şantaj, saldırı ve savaş kapasitesi artıyor böylece, buna kuşku yok. Ama aynı ölçüde bağdaştırılması gelinen yerde giderek daha da zorlaşan iç çelişkileri de büyüyor. “

***

Gazetenin arka kapağında Türkiye Komünist İşçi Partisi Kurucu Üyesi, Ölüm Orucu şehidi Hatice Yürekli 22. ölüm yıl dönümü vesilesi ile anılıyor.

Gazetenin son sayısında yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

- 1 Mayıs ve sendikal bürokrasi

- Kirli “seçim oyunu” için yol düzleniyor!

- Hapishaneler ölüm kamplarına dönüştürülüyor

- 1 Mayıs ve gençlik mücadelesi

- Kadın cinayetleri yargı eliyle teşvik ediliyor

- Hüseyin Sancar’ı saygıyla anıyoruz…

- Emperyalist savaş suçları: Buça ve Beni Velid

- 150 yıl önceki “Liepzig ihanet davası”!..

- Dünya işçi-emekçi eylemlerinden…

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...