Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı "Ukrayna'da emperyalist savaş ve NATO" manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Nisan 2022
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Ukrayna’da emperyalist savaş ve NATO” manşetiyle yayımlandı. 

Gazetenin kapağında Ukrayna savaşında NATO’nun rolüne işaret eden, dünden bugüne emperyalist savaş, saldırganlık ve iç savaş süreçlerinde NATO’nun kirli ve kabarık siciline örnekler veren “Ukrayna’da emperyalist savaş ve NATO” başlıklı yazı yer alıyor. Gazetenin kapak yazısında şu ifadelere yer veriliyor:

“Bizzat ABD’nin çok yönlü müdahale ve kışkırtmaları ile Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesinde NATO kritik bir konumda yer alıyor. Sadece krize neden olan “genişleme” ve Rusya’yı çevreleme politikası üzerinden değil. Bununla birlikte NATO Ukrayna krizinde daha en başından itibaren etkin bir faaliyet içerisinde. Neonazi artıklarının eğitilip donatılmasından Ukrayna’nın militarizasyonuna değin tüm adımların, ABD ve AB emperyalistleri tarafından NATO karargahlarında planlandığından kuşku duymamak gerekiyor.”

Orta sayfada ise yine NATO gündemini tarihsel ve teorik temellerde ele alan “NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - 1” başlıklı ve H. Fırat imzalı değerlendirmeye yer verildi. NATO’nun Kasım 2006’daki Riga Zirvesi’nin ardından, Aralık 2006’da verilmiş konferansın kayıtlarından oluşan değerlendirme daha önce Kızıl Bayrak’ta (Sayı: 2007/14-16, 13-27  Nisan 2007) yayınlanmıştı. NATO konusunu geniş bir çerçevede ele alan değerlendirmede şu ifadeler yer alıyor:

“Resmi kuruluş gerekçesine ve taşıdığı isme göre NATO sözde “savunma amaçlı” bir devletler ittifakıdır; ittifak kapsamındaki ülkeleri, Sovyetler Birliği ve müttefiklerinin saldırısına karşı korumayı amaçlamaktadır. Oysa bütün bir tarihi, onun gerçekte bir saldırı ve savaş örgütü, bu çerçevede bir tehdit ve şantaj örgütü olduğunu ortaya koyar. Dahası o sadece bir uluslararası saldırı ve savaş örgütü değil, belki çok daha önemli olarak, aynı zamanda ittifak bünyesindeki tüm ülkeler için gizli ve kirli bir iç savaş örgütüdür de. Özellikle ‘89 yıkılışına kadar olan dönemde onun bu özelliği çok daha belirgin ve fiili uygulama olarak ön plandadır. Buna ilişkin kanlı ve kirli icraatları, yıkılışa denk düşen yakın yıllara kadar önemli ölçüde karanlıkta kalmış olsa bile.”

***

Gazetenin arka kapağında ise yaklaşan 1 Mayıs gündemine dair BDSP’nin hazırladığı “Emperyalist savaşa, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs’a” şiarlı afiş yer alıyor.

Gazetenin son sayısında yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

- Erdoğan’ın Nebati’si kimin ekonomisini kurtardı? - Fikri Tomurcuk

- Düzen muhalefetinin restorasyon programı

- Seçim yasasında yap-boz

- BDSP 1 Mayıs bildirisi

- Yoksulluğun panzehri örgütlü mücadeledir

- Hıdır Demir’in anısına – Baki Duman

- Google ve Youtube emperyalist savaşın tarafındalar

- İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanların “Ankara Mutabakatı”

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...