Sarayın "belediyelere yardım" soygunu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na 260 milyon liralık ödenek yetmedi, ek ödenekle 833 milyon lira harcama yapıldı. Bunun 621 milyon lirası ise "belediyelere yardım" kılıfıyla yağmalandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Temmuz 2020
  • 09:06

Kamu kaynaklarını, ülkenin doğal zenginliklerini sermayeye peşkeş çeken AKP iktidarı “yardım”, “hizmet”, “kalkınma” vb. kılıflar altında bütçeyi yağmalıyor. Devletin gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan işçi-emekçilerin vergilerini gasp ederek kendi rejimini ayakta tutan kurumlarına aktarıyor. Saray rejimi emekçilerden yağmladığı ganimeti; sermayeyi ihya etmek ve kendi ceplerini doldurmak başta olmak üzere savaş, saldırganlık politikalarına, devlet terörüne, gerici çetelerine, cemaat-tarikat merkezli vakıflara, belediyelere transfer ediyor.

Bu soygun düzeninin yeni bir örneği de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Raporu’yla ortaya serildi. Rapora göre, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na ayrılan 260 milyon lira yetmemiş, “yedek ödenek” aktarımıyla 833 milyon liralık harcama yapılmış, bunun da 621 milyon lirası bir kalemde “belediye yardımı” kılıfıyla yağmalanmıştır.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, “belediye yardımı”nın ayrıntıları da verilmedi. Raporda şu bilgiler yer aldı:

“Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine yıl içinde 260 milyon 584 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, yıl sonunda personel giderleri için 6 milyon 120 bin 320 TL, belediyelere yardım için ise 621 milyon 100 bin TL yedek ödenekten eklenmiş, Lojman Onarımı Projesi için 4 milyon 477 bin 114 TL Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aktarılmıştır. Toplam 883 milyon 327 bin 206 TL ödeneğin 833 bin 472 bin 921 TL'si harcanmıştır.”

HDP’li belediyeleri kayyım darbesiyle gasp eden, CHP’li belediyelerin sunduğu hizmetleri soruşturma konusu eden saray rejiminin, söz konusu “yardım”ını da kendi rejiminin payandalarına peşkeş çektiğine kuşku yoktur. İşçi-emekçiler kendi haklarına sahip çıkarak bu soygun düzenine karşı harekete geçmedikçe, AKP-MHP rejimi yağma ve talanda bu pervasızlığını sürdürecektir.