İllerde Haziran Direnişi eylemleri

Muğla, Mersin ve Antakya’da Haziran Direnişi’nin 10. yılında eylemler gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Haziran 2023
  • 09:30

Muğla, Mersin ve Antakya’da Haziran Direnişi’nin 10. yılında eylemler gerçekleştirildi.

Antakya: İnatla gitmedik, buradayız ve gitmiyoruz

Antakya’da Haziran Direnişi’nin 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle yapılan eylemde “İnatla gitmedik, buradayız ve gitmiyoruz” diye seslenildi.

“Karanlık gider Gezi kalır! Mar inha nehna hon” yazılı pankartın yanı sıra direnişte ölümsüzleşenlerin de resimlerinin taşındığı eylem yürüyüşle başladı.

Sloganlarla yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması okundu. Haziran Direnişi’nin Taksim’de başlayıp dört bir yana yayıldığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hayallerimizdeki ülkeyi kurana dek, Gezi'nin izinde sürecek mücadelemiz! Bu hayal Ali İsmail’in hayali idi, Abdullah Cömert’in hayali idi, Ahmet Atakan’ın hayali idi, biz gezide direnenlerin de hayali bu. Hayal ettiğimiz bu ülkeyi direndiğimiz Armutlu sokaklarından yine haykırıyoruz. Ahmet Atakan ile Abdullah Cömert’in katledildiği bu sokaklardan yine haykırıyoruz. Bizleri depremde ölüme terk ettiğiniz Armutlu sokaklarından yine haykırıyoruz. Eşit, özgür, emek ve adaletten yana bir ülke istiyoruz. Bu ülkeyi de bizler kuracağız. İktidarınıza, hırsızlıklarınıza, şiddetinize, bölücülüğünüze, baskılarınıza inat gerçekleştireceğiz. Gezide de talebimiz buydu bugün burada yine talebimiz bu.Gezi mücadelesi bizlere direnen halkın mirasıdır. Ali İsmail Korkmaz’ın mirasıdır, Abdullah Cömert’in mirasıdır, Ahmet Atakan’ın mirasıdır. Tüm gezi şehitlerimizin mirasıdır.”

Muğla ve Mersin’de eylemler

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri, Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. “Karanlık gider Gezi kalır” pankartının açıldığı açıklamada basın metnini KESK Muğla Şubeler Platformu Temsilcisi Bahadır Tamer ve Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran okudu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Özgürlük Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklama da “Gezi umuttur umut bitmez” pankartı açılırken sık sık, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Gezide düşene dövüşüne bin selam”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Açıklamayı Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır okudu.