Ankara’da Haziran Direnişi eylemine saldırı

Ankara’da Haziran Direnişi’nin 10. yılında düzenlenecek anma eylemine polis saldırdı ve 12 kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Haziran 2023
  • 18:20

Ankara’da Haziran Direnişi’nin 10. yılında düzenlenecek anma eylemine polis saldırdı ve 12 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da Haziran Direnişi’nin 10. yılında düzenlenecek anma eylemine polis saldırdı. Saat 17.30’da Güven Park’ta toplanan kitleye azgınca saldıran polis aralarında iki BDSP’li ve bir DGB’linin olduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.

Polis saldırısının ardından alana gelen Sayfi Sarısülük’ün aralarında olduğu topluluk polis ablukasında açıklama yaptı. Eylem alanına gelen kişilere polis tekrar saldırdı. Eylemin sonrasında İHD Ankara Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

İlk konuşma İHD adına yapıldı. Konuşmada polisin azgınca saldırarak ters kelepçe ile gözaltı yaptığı teşhir edildi. Ardından Avukat Kazım Bayraktar konuştu. Bayraktar şunları dedi:

İç hukuk yollarını tümüyle tükettik. Dava şu an İnsan Hakları Mahkemesinde sıra bekliyor. Ama onun asıl davası Devrim ve Sosyalizm davasıdır. Bugün onu anmak için yanyana geldik. Polis yoğun şiddet uyguladı. Anmayı alana girebilenlerle yapmak zorunda kaldık. Aslında bu saldırıları ne kadar korktuklarını gösteriyor. Korkularını büyütmeye devam edeceğiz

Ardından Sayfi Ana konuşma yaptı. Sayfi Ana “Onuncu yıl oldu ama bize her sene bunu yapıyorlar. Siz Ethem’in yoldaşlarısınız. Her yıl bu saldırıları yapmasınlar” dedi.

Ardından HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu konuştu. Sinemillioğlu şunları dedi:

Polis bizi tanımadığını, vekillerimizi ve vekilliklerini tanımadığını söyledi. Polis ‘biz kazandık, siz onun acısını yaşıyorsunuz’ dedi. Polis işte böyle zor kullanarak, işkence ve darp ile bize saldırıyor. Bundan 10 yıl önce milyonlarca insan sokaklara çıktı. O günden beri AKP-MHP iktidarının kimyası bozuldu. Demokratik olan herşeye saldırıyor. Hiçbir kuvvet bizi haklı davamızdan alıkoyamayacaktır.

Sonrasında Mahmut Konuk konuştu ve şunları vurguladı:

Ethem faşizme karşı canını ortaya koyan bir insandı. Bugün eylemde bizi ite kaka sürüklediler. 60 yaşında insanlara azgınca saldırdılar. Biber gazı sıktılar. Sürü halinde üzerimize saldırdılar. Bugün korku egemenliği var. Yeni bir Gezi onları titretiyor. O halde bize düşen görevler var. Faşizmi sokakta yeneceğiz"

Kızıl Bayrak / Ankara