"Gezi Direnişi'nden gurur duyuyoruz"

Taksim Dayanışması, Haziran Direnişi’nin 11. yıldönümüne ilişkin yaptığı basın toplantısında, “Gezi direnişi bu ülkenin dünü değil geleceğidir” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mayıs 2024
  • 16:20

Taksim Dayanışması, Haziran Direnişi’nin 11. yıldönümü dolayısıyla Karaköy'de bulunan TMMOB binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Aslanoğlu, Tüm Bel-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Ensari Korkmaz, TMMOB'den Seyfettin Avcı, İstanbul Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosman konuştu.

Basın metnini Mimar Mücella Yapıcı okudu. Haziran Direnişi’nin Türkiye’de siyasal, toplumsal ve kültürel tarihinde silinemeyecek kadar derin bir iz bıraktıklarını ifade eden Yapıcı şunu dedi:

“Arkadaşlarımıza yaşatılan bu uzun tutukluluğun siyasi, hukuki ve insani sorumluluğundan hiç kimse kendini vareste tutamaz.”

Açıklamada şunlar vurgulandı:

"Kobanê ve Gezi direnişini yargılayanlar, ülkenin demokrasisine en büyük darbeyi vuranlardır. Gezi’deki toplumsal refleksi sindirmeye çalışanlar bir kez daha yanılgıya uğradı. Gezi davasında haklarında tek bir suç delili olmayan tutsakların bu intikamcı hukuk ve akıl dışı uygulamalarla sindirilmesi amaçlandı. Bunların tümü hukuksal kumpastır. Gezi davasında hukuksuz yargılamalara ses verin. Bu haksızlığa ve adaletsizliğe ortak olmayın" 

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Gezi Davası’nda yaşatılan bu haksızlığın son bulması için ses verin! Sessiz kalmak, görmezden gelmek bu haksızlığa, adaletsizliğe ortak olmaktır. Talebimiz kısa, net ve somuttur. Sermayeden ve iktidardan yana olan dünya düzeninde mücadele etmenin haklı ve meşru olduğunu yıllardır söylüyoruz. Büyük şairin tabiriyle ölümün adil olması için hayatın da adil olması gerekir. Adalet duygusunun yok edildiği bir ülkenin geleceği olur mu? Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, hatta verdiği kararlar iktidarın işine gelmediği için kapatılmasının en yetkili kanallardan dillendirildiği bir ülkede demokrasiden söz edilebilir mi?  Gezi direnişi bu ülkenin dünü değil geleceğidir. Eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için sönmeyecek bir umut olmaya devam edecek."