HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü Abbasağa'daydı

HDP'nin 15 Haziran'da başlattığı Edirne'den Ankara'ya kadar sürecek olan Demokrasi yürüyüşü, bugün Abbasağa Parkı'nda yapılan müzik dinletisi ve basın açıklaması ile devam etti. Abbasağa Parkı'nda yapılan açıklama ile yürüyüşün İstanbul ayağı sonlandırıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Haziran 2020
  • 22:39

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne'den Ankara'ya kadar devam ettireceği “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşünü” sürdürüyor. Demokrasi yürüyüşü için bugün Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda yan yana geldi.

HDP'nin başlattığı “Demokrasi yürüyüşü” kapsamında Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda buluşan kitle, basın açıklaması öncesi parkta çalınan müzik eşliğinde halay çekti ve marşlar söyledi. Demokrasi yürüşünden iki saat önce HDP'nin Beşiktaş İlçe Örgütü'nün çevresi ve Beşiktaş'ın ara sokakları polis ablukasına alındı. Abbasağa Parkı'nın giriş ve çıkışlarını tutan polisler, park içerisinde gezen insanlara GBT yaptı. Parkın etrafı TOMA ve polis tarafından ablukaya alınmasına rağmen park içerisinde yan yana gelen kitle marşlar söylemeye devam etti. 

Marşlar ve halayların sonrasında basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasına HDP vekilleri ve birçok kitle örgütü katıldı. Vekiller ve kitle örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda HDP'nin barışı ve demokrasiyi temsil ettiği belirtilirken, HDP'ye yapılan saldırıya karşı başlatılan demokrasi mücadelesinin devamcısı olacakları vurgulandı. 

Basın açıklamasında son olarak söz alan HDP Kadın Meclisi sözcüsü Ayşe Acar Başaran, 15 Haziran’dan beri Türkiye’de karanlığı, savaşı, kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik ayrımcılığı örgütleyenlere, HDP’yi yok sayanlara, halkı yok sayanlara karşı burada olduklarını ifade etti. HDP'ye yönelik uygulanan saldırılara karşı hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını ve demokrasi mücadelelerini devam ettireceklerini ifade etti. Başaran, bugün yapılan yürüyüş ile Demokrasi yürüyüşünün İstanbul ayağının sonlanacağını ve uğurlama için yarın saat 12.00'da Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi'nde bir araya gelineceğini açıkladı. Kadınlar olarak da Kandıra Hapishanesi önüne gideceklerinin çağrısını yaptıktan sonra basın açıklaması sonlandırıldı.

Eylemin ardından dağılan kitleye polis saldırısında gözaltına alınanlar oldu. Polisin darp ve işkenceyle gözaltına aldığı gençlerin serbest bırakıldığı öğrenildi.