“Haydi mitinge!”

İşçi-Emekçi Mitingi bileşenleri 20 Ekim Pazar günü saat 12.00’da Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı ve “Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa, savaş politikalarına karşı topyekûn direniş” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ekim 2024
  • 19:00

Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa, savaş politikalarına karşı topyekûn direniş!

Sermaye ve hizmetindeki AKP-MHP yönetimi her geçen gün milyonların yaşam ve çalışma koşullarını ağırlaştıran saldırıları devreye sokuyor. Burjuva muhalefet de attığı her adımla sermayenin çıkarlarını “en iyi ben korurum” diyor.

Bir avuç sermayedar servetini katlarken, milyonlarca işçi ve emekçiye açlık, yoksulluk, kölece çalışma ve yaşam koşulları dayatılıyor. Sermayenin ve hizmetindeki iktidarların bizlere dayattıkları kaderimiz değil.

Düşük ücretler kaderimiz değil!

Tüm zenginlikleri emeğiyle var eden bizleriz. Emeğimizi çalarak servetlerini büyüten kapitalistler lüks, şatafat içinde yaşarken, bizler ise ay sonunu nasıl getireceğimizin hesabını yapıyoruz. Asgari ücret adı altında dayatılan sefalet ücretini kabul etmiyoruz. İnsanca yaşamaya yeten ücret ve çalışma koşullarını elde etmek için haydi mitinge!

Hayat pahalı, emek ucuz!

Her gün temel tüketim ürünlerine fahiş zamlar yapılıyor. Kira, fatura, gıda, çocuklarımızın okul masrafı vb. giderler belimizi büküyor. Gece gündüz çalışsak dahi temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz.

Bu böyle gitmez. “Temel tüketim ürünlerine yapılan zamlar geri çekilsin, eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetler ücretsiz olsun” demek için haydi mitinge!

Vergi soygununa son!

Ücretlerimiz elimize geçmeden bir kısmına vergi adı altında el koyuyorlar. Dolaylı vergilerle ise geri kalanını alıyorlar. AKP-MHP yönetimi sermaye çevrelerine teşvikler, rant alanları, vergi afları vb. ile bizden aldıklarını peşkeş çekiyor. Artık yeter, “vergi soyguna son” demek için haydi mitinge!

Savaş ve saldırganlık politikalarına “dur” de!

Emperyalist-kapitalist düzen ayakta durmak için bir yandan krizin faturasını işçi-emekçilere keserken, diğer yandan halklara karşı savaş ve saldırganlığı devreye sokuyor.

Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin halklara karşı gerçekleştirdiği savaş milyonların ölümü ve köleliğin derinleşmesinden başka bir şey getirmiyor. Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı işçilerin birliği, halkların kardeşliği mücadelesini büyütmeye, haydi mitinge!

Tek seçeneğimiz mücadele etmek!

Saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlarımızın kaynağı kapitalist düzendir. İnsanı köleleştiren, canlı hayatını, doğal çevreyi yok oluşa sürükleyen düzene karşı tüm işçi-emekçileri birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Sömürünün, baskının olduğu her yerde işgal, grev, direniş bayrağını yükseltmeye davet ediyoruz.

Savaşsız, sömürüsüz bir dünya için;

İnsanlığın, doğal çevrenin ve tüm canlı hayatının kurtuluşu olan sosyalist bir ülke-dünya yaratma mücadelesini büyütmek için;

İşçi Emekçi Mitingi’nde buluşuyoruz.

İşçi-emekçi kardeşim; sen de gel bu mücadeleye omuz ver. Seninle sesimiz daha gür çıksın, gücümüz artsın. Her yerde, herkese “haydi mitinge” çağrısını taşı…

Tarih: 20 Ekim Pazar günü

Saat: 12.00

Yer: Kartal Meydanı

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Hareketi, Dostluk ve Kültür Derneği, Devrimci Partili İşçiler, İşçi Birlikleri Sendikası, İşçinin Kendi Partisi, Kaldıraç Hareketi, KÖZ, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, Yeni Dünya için Çağrı