Miting bileşenlerinden direnen işçilere ziyaret

İşçi-Emekçi Mitingi bileşenleri bugün (14 Eylül), günlerdir karşı karşıya kaldıkları polis saldırılarına karşı kararlılıkla direnen Tek Gıda-İş üyesi Polonez işçilerini ve 12 gündür direnişte olan Petrol-İş üyesi As Plastik işçilerini ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Eylül 2024
  • 14:33

İşçi-Emekçi Mitingi bileşenleri bugün (14 Eylül), günlerdir karşı karşıya kaldıkları polis saldırılarına karşı kararlılıkla direnen Tek Gıda-İş üyesi Polonez işçilerini ziyaret etti. 

İşçi-Emekçi Mitingi bileşenleri adına yapılan konuşmada Polonez işçilerinin haklı ve meşru mücadelesi selamlandı. Konuşmada dört yıldır gerçekleşen işçi-emekçi mitingleriyle kapitalist sömürü düzenine karşı işçi sınıfının örgütlü birliğini, birleşik mücadelesini örgütlemek için adımlar atıldığı söylendi. İşçi-Emekçi Mitingi bileşenlerinin Polonez işçilerinin yanında olduğu söylendi, direnen işçiler mitinge davet edildi. Konuşma, 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan mitingde Polonez işçilerinin kürsüden zafer sloganlarını atması için, mücadelenin kazanımla sonuçlanması için her çabanın gösterileceği ifade edilerek sonlandırıldı.

Konuşmanın ardından işçilerle sohbetler edildi. İşçiler yapılan konuşmalarda kararlılıklarını vurguladılar, polisin Polonez patronundan yana olduğunu ancak her türlü saldırı karşısında mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

As Plastik direnişine ziyaret

İşçi-Emekçi Mitingi bileşenleri 12 gündür direnişte olan Petrol-İş üyesi As Plastik işçilerini de ziyaret etti.

Miting bileşenleri adına yapılan konuşmada As Plastik işçilerinin direnişi selamlandı. İşçilerin ortaya koyduğu iradenin tüm işçi sınıfına örnek olduğu söylendi. 19 Eylül’de As Plastik’te başlayacak grevin taleplerini yaygınlaştırmanın miting bileşenlerinin sorumluluğu olduğu, bunun için çaba sarf edileceği ifade edildi. Direnişçi işçiler 20 Ekim’de gerçekleşecek mitinge davet edildi. Mitingde As Plastik işçilerinin zafer halayının çekileceği söylendi. 

Konuşmanın ardından direnişçi işçilerle sohbet edildi. As Plastik’te sendikalaştıkları için işten atılan 10 işçi fabrika önünde direnirken içerdeki işçiler de vardiya değişimlerinde ve molalarda direniş alanına geliyorlar. İşçiler yapılan sohbetlerde grev hazırlıklarını anlattılar. 

Kızıl Bayrak / İstanbul