İstanbul’da DİSK mitingi

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler “Artık yeter! Geçinemiyoruz!” şiarıyla Saraçhane’de İstanbul İşçi Buluşması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Eylül 2024
  • 18:30

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler “Artık yeter! Geçinemiyoruz!” şiarıyla Saraçhane Parkı’nda İstanbul İşçi Buluşması gerçekleştirdi.

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu derinleşen ekonomik krizin işçiler üzerindeki etkisine dikkat çekti. Çerkezoğlu konuşmasının devamında iki yılı aşkın süredir “gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle gerçekleştirdikleri çalışmayı aktardı. İşyerlerinde, alanlarda, vergi daireleri önlerinde eylemler yaptıklarını belirten Çerkezoğlu şimdi yeni bir mücadele sürecinin içinde olduklarını vurgulayarak şunları ifade etti:

“Yoksuldan alıp zengine veren bu düzenden hesap sormak için yan yanayız. Bizi asgari yaşama, asgari ücrete, en düşük emekli maaşına mahkum edenlerden hesap sormak için buradayız. En temel haklarımızı, sendikal haklarımızı yok sayanlardan hesap sormak için buradayız. Sermayeden vergi almayan, olanların vergisini gece yarısı iptal eden sermaye zihniyetine karşı ‘vergide adalet için’ yan yanayız.”

İktidarın OVP ile işçileri daha da yoksullaştırdığının altını çizen Çerkezoğlu şunları ifade etti:

“Orta vadeli program ne? Hükümetin önümüzdeki 3 yıllık hedefleri var orada. Orta vadeli programda daha fazla yoksulluk var, daha düşük büyüme var. Yani çocuklarımızın daha fazla işsiz kalması var.”

Çerkezoğlu iktidara “Nasıl olsa seçim yok, sermayenin her istediğini hayata geçiririm diyenlere buradan sesleniyoruz. Seçim burada” diye seslendi.

Çerkezoğlu son olarak “Gelirde adalet vergide adalet için Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkıp 3 Ekim’de Ankara’da büyük işçi buluşmasında bir araya geleceğiz” dedi.

Notlar:

*Mitinge BDSP’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum, parti ve demokratik kitle örgütü katıldı.

*Genel-İş üyesi işçilerin katılımı yoğunluktaydı.

*Miting alanında Emeğin Kurtuluşu’nun son sayısı ve 29 Eylül’de gerçekleştireceği etkinliğin çağrı bildirileri işçilere ulaştırıldı.

*Alanda ayrıca 20 Ekim Pazar günü Kartal’da düzenlenecek İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı bildirileri de dağıtıldı.

Kızıl Bayrak/ İstanbul