İşçi ve emekçilerden 20 Ekim çağrısı

İstanbul’da işçi ve emekçiler, Kartal’da 20 Ekim’de gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Ekim 2024
  • 15:30

İstanbul’da işçi ve emekçiler, Kartal’da 20 Ekim’de gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı yaptı.

İkitelli’den metal işçisi:

Ekonomik, sosyal yaşadığımız sorunlar ile biz işçilere dönük saldırılara karşı mücadelemizi birlikte büyütelim. Topyekûn saldırılara karşı, birleşelim. 20 Ekim Pazar günü saat 12:00 de Kartal meydanında işçi emekçi mitingimize tüm işçi kardeşlerimi beklerim.

Sefaköy’den kadın metal işçisi:

Merhaba işçi emekçi arkadaşlar;

Önümüzde işçi emekçi mitingi var. Biz işçi ve emekçiler olarak yıllardır bizim üzerimizden sürdürülen bu saltanata karşı hep birlikte sokaklara meydanlara çıkıp bulunduğumuz her alanda birlikte ses çıkarmalıyız. Ülkenin her zaman olduğu gibi krizin faturasını patronlara kesmek yerine yine bizlerin aldığı iki kuruşa göz diken yönetime karşı ses çıkarmalıyız. Bu yüzden tüm işçi ve emekçileri 20 Ekim’de Kartal Meydanı’nda düzenlenecek mitinge davet ediyorum.

Yaşasın işçilerin birliği!

Sefaköy’den kadın emekçi:

Yaşamın ve mücadelenin yarısı olan biz kadınların sesi için; haydi mitinge!

2024 yılında şu ana dek 294 kadın katledildi. Bu düzen kadınları evde, fabrikalarda, yaşamın her alanında sömürmeye ve katletmeye devam ediyor. Kadın cinayetlerine karşı etkin bir mücadele düzenin açmazlarıyla boğuşmaktan değil, sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda örgütlenmekten geçiyor.

Kadın düşmanı politikalara ve zihniyete son demek için, haydi İşçi-Emekçi Mitingine!

Sefaköy’den bir kadın hizmet işçisi:

Bir sayım işçisi olarak işçi-emekçi mitingine katılmalıyız çünkü iş güvencemizi sağlamak ve daha insanca bir ücret için ve taleplerimizi dile getirmek için bir araya gelmeliyiz. Sayım sürecinde yaşadığımız zorlukları ve emeğimizin değerini görünür kılmak, işçi dayanışmasını güçlendirecek ve haklarımızın korunması mücadelesi için mitingde olmalıyız. İş güvencesi, eşit işe eşit ücret ve insana yakışır çalışma koşulları taleplerimiz için toplumsal olarak geleceğimizi kazanmak için birlikte mücadele ederek, yalnız olmadığımızı ve sesimizin ne kadar güçlü olabileceğini göstermiş oluruz. Haydi Mitinge!

İkitelli’den bir metal işçisi:

Krizin faturasını ödememek ve emperyalist savaşa dur diyebilmek için bir araya gelmeliyiz. Fabrikalarımızda komitelerimizi kurmalı ve örgütlenmeliyiz. Saldırılara karşı topyekûn mücadele edebilmek için yan yana geliyoruz. Tüm işçi kardeşlerimi 20 Ekim’de Kartal Meydanında düzenlenecek mitinge davet ediyorum.

İkitelli’den bir metal işçisi:

Hayat pahalılığına ve savaş politikalarına karşı topyekûn direnişi büyütelim. Fabrika işçiliğiyle hayatını sürdüren bir birey olarak söylemeliyim ki;

Yaşamak bir çürümüşlüğün içinde

Kendini yercesine…

Öylesine çelişkilerle iç içe…

Öylesine tuhaf!

Mesela;

Milyonluk makinalar üretip, üç kuruş ücretler ile yaşamaya çalışıyoruz. Patronun kendisi zulme karşıymış gibi görünüp zalimin ta kendisidir.  Bir patron düşünün İsrail zulmünü protesto etmek için fabrikada yemeklerde bizlere verilen içecek markasını değiştirerek zalimin karşısında durduğunu sanıyor. Oysaki aynı patronumuz İsrail’e makina üretimi yapmaktan imtina etmiyor. Hayat pahalılığına, zalimlerin savaş politikalarını da durduracak olan tek güç örgütlü biz işçilerin gücüdür.

20 Ekim Pazar günü gücümüzü birliğimizi hep bir ağızdan haykırmak için kartal meydanında buluşalım.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!

İkitelli’den bir tekstil işçisi:

Buradan bir tekstil işçisi olarak tüm sınıf kardeşlerime sesleniyorum!

Yaşadığımız koşullar her geçen gün zorlaşıyor. Çalışma koşullarımız ağırlaşıyor. Ücretlerimiz eriyor. Güvencesiz ve esnek çalışma ile karşı karşıyayız. Yaşadığımız sorunlar karşısında ise yalnız değiliz. Bir araya gelmeliyiz. Ve işçi kardeşlerim;

Bir araya geliyoruz. Sende 20 Ekim’de Kartal meydanında saat 12.00’da orada ol ki taleplerimizi birlikte haykıralım.

Taksim’den bir hizmet işçisi:

Kölece yaşam koşullarına, gün geçtikçe artan hayat pahalılığına ve sömürüye karşı sesimizi örgütlü bir şekilde haykırmak için 20 Ekim Pazar günü Kartal meydanında olacağım. Sende bizle omuz omuza ol.

Hadımköy’den bir dokuma işçisi:

Bizler tekstil işçileri olarak çok zorlanıyoruz. Maaşlarımız her geçen gün eriyor. Alım gücümüz düşüyor. Tek çözüm örgütlü mücadele etmektir. İnsanca yaşamak ve çalışmak için bir araya gelmeliyiz. Yaşamından memnun değilim diyen tüm işçi kardeşlerimi işçi-emekçi mitingine katılmaya çağırıyorum. 20 Ekim’de Kartal meydanında olalım.

Halkalı’dan bir inşaat işçisi:

Merhabalar dostlar, bir inşaat işçisi olarak sizleri 20 Ekim Pazar günü Kartal meydanında saat 12.00'da gerçekleşecek olan işçi-emekçi mitingine davet ediyorum. Hep birlikte taleplerimizi aktaralım, bizler yan yana gelmedikçe işçi-emekçi ve ezilen kesimler olarak taleplerimiz asla karşılanmayacak. Taleplerimiz havada kalacaktır. Bizim bizden başka dostumuzun olmadığını yan yana geldiğimizde anlayacağız. Ve bizlerin aşamayacağı engel yoktur. Yeter ki yan yana gelelim. Hep birlikte sesimizi taleplerimizi haykıralım.

Kızıl Bayrak / İstanbul