Harran Üniversitesi’nde dekan kızına özel kadro ilanı

Harran Üniversitesi’nin Birecik Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında açtığı öğretim üyesi kadrosuna, Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar’ın kızı Esra Nur Akpınar’ın girebileceği şekilde “mobbing üzerine çalışma yapmış olma” şartı konuldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Eylül 2020
  • 22:15

AKP hükümeti ile birlikte kadrolaşma kamu kurumlarının her alanında sirayet etmiş durumda. Gelinen yerde kadrolara getirilecek kişiler için liyakat aranmıyor. Rüşvet, torpil ve yandaş atamalarının yanı sıra kadrolaşma yöntemi olarak “adaya uygun şartlar” oluşturuluyor.

Pamukkale Üniversitesi'nde enstitü sekreterliği için aranan şartlara üniversite rektörünün eşinin sahip olması ve tek aday olarak başvurmasının ardından Dicle Üniversitesi’nde de sözleşmeli diyetisyen alımı için açılan ilana Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın kızı “uymuştu.” Yeni bir adrese teslim kadro vakası ise Harran Üniversitesi’nde yaşandı. Üniversitede Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar'ın kızına özel öğretim görevlisi ilanı açıldığı ortaya çıktı.

Özel şart

Harran Üniversitesi 25 Haziran tarihinde 7 öğretim üyesi için ilan açıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan öğretim üyesi ilanında, Birecik Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü – Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı için istenen şartlar arasında dil puanı bulunmazken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü lisans mezunu olması ve ilgili alanlarda tezli yüksek lisans yapmış olması arandı.

Dikkat çekici olan ise bu şartların yanı sıra kişilerin mobbing konusunda çalışmalar yapmış olmasının istenmesi. Bu şartı sağlayan, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar'ın kızı Esra Nur Akpınar oldu. Mobbing üzerine makale yazan Esra Nur Akpınar'ın söz konusu çalışmasının da yine babasının editörlüğünü yaptığı “Harran Maarif Dergisi'nde” yayınlandığı ortaya çıktı.

KHK'lar ile ilerici devrimci akademisyenleri, öğretim elemanlarını ve emekçileri üniversitelerden uzaklaştıran AKP-MHP koalisyonu, binbir yolla kendi yandaşlarını ve aile bireylerini üniversitelerin çeşitli kadrolarına yerleştiriyor. Üniversite mezunu milyonlarca “diplomalı işsiz” İŞKUR önlerinde kuyruklarda iş ararken, üniversitelerin kadro başvurularından geri çevrilirken yandaş rektörlerin “atandığı” üniversitelere yine yandaşlar dolduruluyor. Bir avuç asalağın milyonların geleceğini kararttığı bu sistem elbet yine milyonların isyanı ile son bulacak.