Gözaltında kayıplar ve hasta mahpus eylemi

Diyarbakır Batman, Hakkari İzmir’de gözaltında kaybedilenler için adalet talep edilirken, Ankara’da hasta mahpusların serbest bırakılması istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Temmuz 2024
  • 23:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları 806. hafta eylemin Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdi.

20 Temmuz 1992’de İstanbul’da gözaltına alınarak kaybedilen Hasan Gülünay için adalet istendi. İHD Kayıp Komisyonu üyesi Fırat Akdeniz basın metnini okumasının ardından oturma eylemi yapıldı.

İHD Batman Şubesi Üyeleri ve kayıp yakınları 642. hafta eylemini Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. Bu hafta eylemde 31 Temmuz 1993 tarihinde Batman-Midyat garajında minibüsten indiği sırada katledilen Mehmet Yaşar için adalet talep edildi. Basın metni İHD Batman Şube Yöneticisi Rezan Baytar tarafından okundu. Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.

İHD Hakkari Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları 132. hafta eylemini Hakkari Yüksekova’da bulunan Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde “2015’te Kobane’deki çocuklara oyuncak götürmek için Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen gençlere yönelik düzenlenen bombalı saldırı sırasında yaşamını yitiren Süleyman Aksu için” adalet istendi. Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.

İHD İzmir Şubesi üyeleri Konak Eski Sümerbank önünde eylemini gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde 1990'da gözaltına alınarak katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın için adalet istendi. Basın metninin Kürtçesini İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş, Türkçesini İHD yöneticisi Caner Canlı okudu.

Ankara’da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi 515. hafta eylemini İHD Ankar Şubesi önünde gerçekleştirdi.

İHD Hapishaneler Komisyonu Eş başkanı Nuray Çevirmen tarafından yapılan açıklamada Bodrum S Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutulan 67 yaşındaki ağır hasta tutsak Kutbettin Menteş’in serbest bırakılması istendi.