Gözaltında kayıp ve hasta mahpus eylemi

Diyarbakır, Batman, Hakkari ve İzmir’de gözaltında kayıplar için adalet arandı. Ankara’da ise hasta mahpusun serbest bırakılması istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Ağustos 2024
  • 23:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, 812. hafta eylemini Koşuyolu Parkı’nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenledi.

Bu haftaki eylemde Diyarbakır Bismil’e bağlı bağlı Ambar mahallesinde 20 Ağustos 1994’te gözaltında kaybedilen Mehmet Salim Acar’ın akıbeti soruldu. Eylemde ilk söz alan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz konuşmasında “Narin Güran nerede?” diye sordu. Ardından Acar’ın oğlu İhsan Acar konuştu. İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Fırat Akdeniz, Mehmet Salim Acar’ın akıbetini soran metni okuduktan sonra 1 dakika oturma eylemi yapıldı.

İHD Batman Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları 648. hafta eylemini Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. Bu hafta düzenlenen eylemde 22 Ağustos 1998’de Batman Gercüş’te gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınmayan Ali Gündüz’ün akıbeti soruldu. 

Basın metnini İHD Batman Şubesi yöneticisi Hüseyin Elçi okudu. Açıklamanın ardında oturma eylemi yapıldı.

İHD Hakkari Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, 138. hafta eylemini Yüksekova’da bulunan Sanat Sokağı’nda düzenledi. Bu haftaki eylemde Yüksekova’da 25 Eylül 1995 yılında Karlı köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Sait Akın’ın failleri soruldu. İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Sibel Çapraz basın metnini okuduktan sonra oturma eylemi yapıldı.

İHD İzmir Şubesi üyeleri eylemini Konak eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde 20 Ağustos 1994'te Mehmet Salim Acar'ın akıbeti soruldu. Basın metnini İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Ahmet Çiçek okudu. 

Ankara’da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi 521. hafta eylemini İHD Ankara Şubesi önünde düzenledi. Bu haftaki eylemde Kırşehir Yüksek Güvenlik Kapalı Hapishanesi’nde tutulan hasta tutuklu Ayhan Aykaç’ın serbest bırakılması istendi. Basın metnini İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı okudu.