Gebze'de 10 Ekim anması!

Gebze'de Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 8. yılı dolayısıyla eylem gerçekleştirdi. “10 Ekim Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Ekim 2023
  • 09:30

Gebze'de Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 8. yılı dolayısıyla eylem gerçekleştirdi. “10 Ekim Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız!” dedi. 

Saat 18.30'da Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleşen eylemde "Ne de çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı" diyen insanların katliamına şahit olduk. Unutmadık, affetmeyeceğiz!", "10 Ekim katliamını unutmadık, unutturmayacağız!" şiarlı pankartlar açıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve karanfiller taşındı.

Basın açıklaması öncesi ajitasyon konuşmaları yapılarak, katliamı gerçekleştiren zihniyet lanetlendi. Konuşmaların ardından Ankara Garı’nda katledilenler adına saygı duruşu yapıldı. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce tarafından okunan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Her ne hikmetse her üç katliamın öncesinde güvenlik güçleri ortadan kaybolmuş, arama noktaları kaldırılmıştı. Her üç katliamın dava sürecin de birkaç maşaya ceza verilerek kapatılmak istenmektedir"

Açıklama da şunlar vurgulandı:

“Bizler IŞİD’e ve IŞİD zihniyetine, gericiliğe, laiklik karşıtı faaliyetlere, halklarımızın düşmanlaştırılmasına teslim olmadık, olmayacağız. Bir kez daha savaş rüzgârlarının estirildiği bu dönemde ülkemizde, bölgemizde ve dünyada bedeli ne olursa olsun barış politikasını savunacak, emek ve demokrasi mücadelesini yükselteceğiz. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan emek, barış, demokrasi mücadelesini hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız."

"10 Ekim'i unutma, unutturma!", "Faşizme karşı omuz omuza!", "Filistin halkı yanlız değildir!" sloganlarının atıldığı eyleme Gebze İşçilerinin Birliği Derneği üyeleri de katıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze