Kayseri'de 10 Ekim eylemi!

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 8. yıldönümü nedeniyle Kayseri’de eylem gerçekleştirildi ve katliam lanetlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2023
  • 14:10

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 8. yıldönümü nedeniyle Kayseri’de eylem gerçekleştirildi ve katliam lanetlendi.

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu'nun açıklaması işçi ve emekçiler Kayseri meydanında toplandılar. Emek ve Demokrasi Platformu açıklamasını, Platform adına Sedat Ünsal okudu ve açıklamada 10 Ekim Katliamı’nın 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"8 yıl herkesi aynı şekilde etkilemedi elbette. Yüreğimiz kan ağlarken birileri statlarda barış karanfillerimizi yuhalattı, insanlık suçları işleyen cani bir örgüte selam yolladı! Bizler ülkemizin geleceğine kara bir leke olarak düşen katliamda yitirdiklerimizi birer birer toprağa defnettiğimiz sıralarda katliamı önlemek bir yana adeta yol veren iktidar anketlerle oy hesabı derdine düştü. Katliam milyonların ruhunda, yüreğinde derin yaralar açarken, acının bir nebze olsun hafiflemesi için katliamın gerçek sorumlularının yakalanmasını beklerken yetkililer “kokteyl örgüt” diyerek ilk karartmayı yaptılar! Barış karanfillerimizin aileleri, yakınları, avukatları ve biz mücadele arkadaşları katliamın gerçek suçlularının açığa çıkması için kılı kırk yararak belge ve delil ararken idareciler delilleri “dolaplarda unuttular”, kimisini de imha ettiler!"

10 Ekim şehitlerinin bıraktığı en değerli mirasın emek, barış ve demokrasi mücadelesi olduğu belirtilen açıklama da “Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak!" denildi. 

Yaklaşık 100 işçi ve emekçinin katıldığı eylem de BDSP, DİSK Dev Yapı İş, Kayseri İşçi Birliği 10 Ekim eyleminde dövizleriyle yer aldı. Eylem boyunca "10 Ekim’i unutma, unutturma!”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Kayseri