10 Ekim Davası görüldü…

“Adaletin peşinde, davamızın arkasındayız!”

10 Ekim Katliamı Davası görüldü ve yeni delillere rağmen mahkemenin davayı kapatmaya çalıştığı belirtildi. Karar duruşması 26 Haziran'da görülecek.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Nisan 2024
  • 20:30

10 Ekim Ankara Katliamı firari sanıklar yönünden ayrılan dosyasındaki 24'üncü duruşma Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Bombacıları getiren kişinin telefonunun polis tarafından dinlendiği ortaya çıktı. Avukatlar şunları dedi:

"Bu aşamada, esas hakkında karar verilecek durumda değil. Yeni deliler var, çıkmamış deliller var. Her bir talebimizin bir dayanağı var. Yargılama başından beri eksiktir ve gerçek faillerle yapılmıyor. Gerçeklere ulaşma yönünden bir yargılama borçlusunuz.”

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada beyanlardan sonra mahkeme ara kararını açıkladı. Karar duruşması 26 Haziran saat 10.00'a ertelendi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu dava ile ilgili yaptığı açıklamada şunlar denildi:

“10 Ekim Katliamı, Türkiye’nin en kanlı katliamı olarak anılmasının yanı sıra insanlığa karşı suça ilişkin Türkiye yargı tarihinin ilk ve tek iddianamesini içeriyor. İnsanlığa karşı suç olduğu hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak kadar açık olmasına karşın, yargının muhtemel tavrını gözeterek ilk günden bu yana çeşitli yönleriyle anlattık. Bugün de verilecek savcılık mütalaasından habersiz bir şekilde; ikinci kere hukuki uzman mütalaası sunarak bu katliamla insanlığa suçun işlendiğini bir kez daha mahkeme nezdinde, hukuken ispat ettik.”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Failleri de fiilleri de inkar eden, adalet talebine kulak tıkayan, sorumlulukları örterek gerçek arayışını tarihin karanlığına gömmeye gayret eden yargı tavrı, mağdurlar için katliamın devamına dönüştü. Bütün bunlara rağmen yıllardır müvekkillerimizle sabırla adalet arayışı için sürdürdüğümüz bu süreç, mahkemenin aceleci kararıyla son bulmayacak elbette. Adaletin peşinde, davamızın arkasındayız!”