Filistin halkıyla dayanışma eylemleri

TKP ve Kaldıraç İstanbul Kadıköy ve Şişhane'de Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ekim 2023
  • 08:51

TKP ve Kaldıraç İstanbul'da 17 Ekim Salı günü Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yaptı.

TKP Beyoğlu Şişhane Meydanı'nda bir eylem gerçekleştirdi. “İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak” yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Filistin halkının yanında olan, bu direnişin meşruluğunu savunan komünistleri de Hamasçılıkla suçlayanlara iki çift lafımız var. Bırakın Hamas’ı tartışmayı, bugün tartıştığınız şey Hamas olduğu sürece İsrail’in ve ABD emperyalizminin bölgeye müdahaleleri son bulmayacak. Hatırlayalım, Gazze’den İsrail’e dönük müdahale gerçekleştiğinde tüm batı medyası 'teröristler sivilleri öldürüyor' diye ikiyüzlü bir kampanya başlattılar. Evet sivillerin ölmesi, öldürülmesinin savunulacak tarafı yok. Biz komünistiz, insanların ölmediği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ama bu sivil ölümlerini öne sürenler Filistin’de İsrail eliyle on yıllardır binlerce masum insanın öldüğünü ne çabuk unuttular. Emperyalizm bölgeyi bir kan gölüne çevirdi.”

Kaldıraç Hareketi ise Kadıköy’de yürüyüş yaptı. “Hamaset değil somut adım! Katil İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin!” yazılı pankartın taşındığı eylemde konuşmalar yapıldı. Konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bu saatlerde katil İsrail Gazze’de hastaneleri bombalıyor. Hastanelerde şimdiye kadar 800’ü aşkın insan oldu. Tüm Kadıköy’ü ses çıkarmaya çağırıyoruz. Bu kavgada yalnızca iki taraf var. Ya hastaneleri bombalayanlardan olacaksınız ya da özgürlük için direnen Filistin halkının yanında olacaksınız. Buradan Filistin halkını selamlıyoruz!”

“Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla yapılan yürüyüş boyunca çevredekiler alkışlarla destek oldu. Eylem “Yarın günün her saatinde İsrail Konsolosluğu önünde olacağız. Tüm ilişkiler kesilene kadar peşlerinde olacağız” çağrısı yapılarak sonlandırıldı.