Filistin halkıyla dayanışma eylemleri

İstanbul ve Ankara’da İsrail Konsolosluğu önünde yapılan eylemlerle Siyonist İsrail’e saldırıları durdurma çağrısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Ekim 2023
  • 14:00

İstanbul ve Ankara’da İsrail Konsolosluğu önünde yapılan eylemlerle Siyonist İsrail’e saldırıları durdurma çağrısı yapıldı.

İstanbul’da Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP),  İsrail Konsolosluğu önünde “Savaşa, yayılmacılığa, sivil ölümlerine son! Orta Doğu'ya barış, Filistin'e özgürlük istiyoruz!” şiarıyla eylem yaptı. 15 Ekim Pazar günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Barış için halkımızı sadece Siyonist işgalcilerden değil, onların bölgedeki ticaret ortakları olan siyasal İslamcı işbirlikçilerinden de kurtarmak zorundayız. Gazze'nin yüz yüze olduğu toplu sürgün ve katliam karşısında, uluslararası hukuk çerçevesinde İsrail'e baskı yapılmasını ve eylemlerine son vermesini acilen sağlamak zorundayız!”

Eylem boyunca “Filistin halkı yalnız değildir!” sloganları atıldı.

Ankara’da ise Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) İsrail Konsolosluğu önünde 15 Ekim Pazar günü eylem yaptı. “Nehirden denize özgür Filistin!” yazılı pankartın açıldığı eylemde yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

Katil Siyonist devleti bugün bir kez daha direnen Filistin halkını bombalarla susturmaya çalışıyor. Bu ülkenin devrimcileri Deniz Gezmişlerden bugüne Filistin halkının gerçek dostlarıdır.

ABD başta olmak üzere emperyalist odaklar İsrail'e bir saldırı olduğunda dünyayı ayağa kaldırıp İsrail'in çoluk çocuk, sivil tanımayan vahşetini meşru bir katliam olarak sunuyor. Bu ikiyüzlülük bize yabancı değil. Siyonist İsrail devleti Ortadoğu'ya emperyalizm adına saplanmış bir kamadır ve var olduğu sürece kan deryası yaratmaya devam edecektir. Filistin halkının kurtuluşu, emperyalizmin bölgeden sökülüp atılmasını sağlayacak Ortadoğu Sosyalist Federasyonu'nun kurulmasından başka bir yolla mümkün değil. Bu mücadele de Ortadoğu emekçi ve devrimcilerinin kavgasıdır.”

ODTÜ’de 16 Ekim’de Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı.  Filistinli öğrencilerin çağrısıyla gerçekleştirilen eylem İİBF-A binası önünden kütüphaneye doğru yürüyüşle gerçekleştirildi.