Filistin’de sendikalardan çağrı

Filistin’de sendikalar “Tüm işbirliklerini sonlandırın, İsrail’e silah teminini durdurun” çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 17 Ekim 2023
  • 15:00

Filistin'de sendikalar “Tüm işbirliklerini sonlandırın, İsrail’e silah teminini durdurun” çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada İsrail’in Gazze’yi aralıksız şekilde bombaladığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Batılı devletlerin tepkisi, uluslararası hukuka üstünkörü bir selam bile vermeden, İsrail Devleti’ne tam ve eksiksiz destek oldu. Bu, İsrail’in dokunulmazlığını güçlendirdi ve soykırım savaşını sınırsız bir şekilde yürütme konusunda tam yetki verdi. Batılı devletler diplomatik desteğin ötesinde İsrail’e silah sağlıyor ve İsrail silah şirketlerinin kendi sınırları içindeki operasyonlarına onay veriyor.

İsrail askeri kampanyasını artırırken, Filistinli sendikalar uluslararası meslektaşlarımıza ve vicdan sahibi tüm insanlara, İsrail’in suçlarıyla her türlü suç ortaklığına son vermeleri çağrısında bulunuyor- en acil olarak İsrail ile silah ticaretini durdurarak, aynı zamanda tüm finansmanı ve askeri araştırmaları da sonlandırmak. Artık harekete geçme zamanı, Filistinlilerin hayatları tehlikede.”

“İsrail’e silah üretmeyi ve taşımayı reddedin!”

Filistin halkıyla küresel dayanışma yükseltilerek İsrail savaş makinesinin dizginlenebileceğine dikkat çekilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Dünyanın neresinde olursanız olun, İsrail devletinin silahlandırılmasını önlemek ve ablukanın alt yapısında yer alan şirketleri engellemek için harekete geçmenizi istiyoruz. İtalya, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sendikaların önceki benzer hareketlerinden ve İtalya’nın 1930’lardaki Etiyopya işgaline karşı, 1970’lerde Şili’deki faşist diktatörlüğe karşı benzeri uluslararası hareketlerden ilham alıyoruz; aynı zamanda küresel dayanışmanın sömürgeciliğin vahşetinin önüne geçtiği diğer bölgelerden de ilham alıyoruz.

İlgili sektörlerdeki sendikalara çağrımızdır:

1.İsrail’e gidecek silahları üretmeyi reddedin

2. İsrail’e silah taşımayı reddedin

3.Sendikalarınızda bu yönde önergeler geçirin.

4.İsrail’in acımasız ve yasadışı kuşatmasının uygulanmasına karışan suç ortağı şirketlere karşı harekete geçin. Özellikle kurumunuzla sözleşmeleri varsa.

5.hükümetlere İsrail ile tüm askeri ticareti durdurmaları ve ABD örneğinde İsrail’e finansman sağlanmasına karşı baskı yapılması çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamaya imza atan sendikalar şu şekilde:

“Tarım İşçileri Genel Sendikası

Filistin Kadın Komiteleri Sendikası

Medya ve Basın İşçileri Kuşağı Sendikası

Filistin Ticaret Sendikaları Genel Federasyonu

Filistin Öğretmenleri Genel Sendikası

Filistin Kadınlar Genel Sendikası

Filistin Mühendisler Genel Sendikası

Filistin Muhasebeciler Derneği

Mesleki Dernekler Federasyonu,

(Filistin Diş Hekimleri Derneği-Kudüs Merkez, Filistin Eczacılar Derneği-Kudüs Merkez, Tıp Derneği-Kudüs Merkez, Mühendisler Derneği-Kudüs Merkez, Ziraat Mühendisleri Derneği-Kudüs Merkez, Veterinerler Sendikası-Kudüs Şubesi, Filistin Gazeteciler Sendikası, Filistin Barosu Derneği, Filistin Hemşirelik ve Ebelik Derneği, Anaokulu İşçileri Sendikası, Filistin Posta Hizmetleri İşçileri Sendikası, Filistin Üniversiteleri Profesörleri ve Çalışanları Sendikalar Federasyonu, Bağımsız Sendikalar Genel Federasyonu-Filistin, Filistin yeni Sendikalar Federasyonu,

Filistin Yazarlar Genel Sendikası, Filistin Müteahhitler Sendikası, Sağlık Profesyonelleri Sendikaları Federasyonu, Filistin Psikologlar ve Sosyal Çalışanlar Sendikası)”