Devrimci seçim çalışmaları sürüyor

Sınıf devrimcileri İstanbul’da, İzmir’de, Gebze’de devrimci seçim faaliyetiyle emekçileri düzen partilerine oy vermemeye hesap sormaya çağırdı. Gençlik ise “Düzene karşı devrim” şiarlarını taşıdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mart 2024
  • 17:00

Yerel seçimlere az bir süre kala BDSP devrimci seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında “Soyguncu rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok! Sorulacak hesabımız var!” ve “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı afişler yaygın bir şekilde kullanıldı.

Sınıf devrimcileri İstanbul’da Kadıköy, Mecidiyeköy, Okmeydanı, Esenyurt, Kartal, Sarıgazi’de, İzmir’de, Gebze’de devrimci seçim faaliyetiyle emekçileri düzen partilerine oy vermemeye hesap sormaya çağırdı. Gençlik ise “Düzene karşı devrim” şiarlarını taşıdı.

İstanbul’un dört bir yanında faaliyet

Kadıköy’de Söğütleşme Marmaray ve Metrobüs çevresine, Altıyol’a, Caferağa mahallesine ve çarşı çevresine, Mecidiyeköy ve Okmeydanı’nda da metrobüs çevresine afişler asıldı.

Sınıf devrimcileri Esenyurt'un sanayi bölgelerinde ve emekçi semtlerinde afiş ve bildirilerle devrimci seçim çalışmasını sürdürüyorlar. Esenyurt Tabela, Depo, Balıkyolu Mahallesi, Kuruçeşme ve Kıraç bölgelerinde "Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!”, “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” ve "Soyguncu rantçı düzen partilerine oy verme hesap sor!" şiarlı BDSP afişleri yaygın bir şekilde kullanıldı.  Esenyurt Evren Sanayi sitesi ve Depo Kapalı cadde ve Semt pazarında aynı şiarlı BDSP bildirileri ajitasyonlarla işçi-emekçilere ulaştırıldı.

Kartal Marmaray ve Sarıgazi Metro istasyonlarında "Düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var! Çözüm Devrimde Kurtuluş Sosyalizmde!" şiarlı bildiri dağıtımları gerçekleşti. Dağıtım esnasında yapılan konuşmalarda bizleri açlığa, yoksulluğa mahkum eden, geleceksizleştiren soyguncu, rantçı, sömürücü bu düzene karşı çözüm işçilerin emekçilerin örgütlü mücadelesindedir denildi. 

Gebze ve Çayırova’da seçim faliyeti

İşçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları rant ve soygun düzenine karşı BDSP örgütlenme ve mücadele çağrılarını sürdürüyor. Gebze ve Çayırova’da afiş ve bildirilerle, yapılan sohbetlerle yerel seçimlerde alınması gereken devrimci tutum anlatılıyor.

Birçok merkezi noktaya ve duraklara yapılan afişlerle işçi ve emekçilerin kurtuluşunun devrim ve sosyalizmde olduğunun söylenirken dağıtılan bildirilerle hesap sorma çağrısı ve insanca yaşanabilir kent talebi yükseltiliyor.

İzmir’de devrimci seçim çalışması sürüyor!

İzmir’de devrimci seçim çalışmaları devam ediyor. Sınıf devrimcileri devrim ve sosyalizm şiarlarını işçi ve emekçilere taşıyor, düzen partilerinden hesap sorma çağrısı yapıyor. Sermaye partilerinin içi boş vaatlerine aldanmamak, reformist-parlamentarist solun ham hayallerine kapılmamak gerektiği vurgulanan faaliyetlerde, işçi ve emekçilerin kurtuluşunun birleşmek, devrimci sınıf mücadelesini, sosyalizm kavgasını büyütmekten geçtiğinin altı çiziliyor.

Caddelerin, sokakların, yazılı ve görsel basının neredeyse tek ses olduğu, reformist solun düzenin siyaset arenasına, söylemlerine daha çok uyum sağlayarak propaganda yürüttüğü, birçok sol siyasal parti ve grubun ya reformist düzleme eklendiği ya da sessizlikle süreci geçiştirdiği bir dönemde yürütülen devrimci seçim çalışması, devrim ve sosyalizm şiarlarını bayraklaştıran afiş ve bildiriler dikkat çekiyor.

Çözümün devrim ve sosyalizmde olduğunu vurgulayan, rantçı düzen partilerinden hesap sormaya çağıran BDSP afişleri Menemen, Çiğli Güzeltepe, Buca, Konak, Alsancak, Bornova da yaygın olarak kullanıldı.

BDSP seçim bildirgesi ise Halkapınar ve Şirinyer İzban çıkışlarında, Çiğli Üst Geçit’te, Güzeltepe, Harmandalı ve Küçük Çiğli’de işçi ve emekçilere dağıtıldı.

DGB’den gençliğe mücadele çağrısı sürüyor

Devrimci Gençlik Birliği İstanbul’da astığı afişler ile gençliğe mücadele çağrısı taşıdı.

Seçimlere az bir süre kala Devrimci Gençlik Birliği, gençliğe mücadele çağrısını taşımaya devam ediyor. “Düzene karşı devrim!” ve “Özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık, örgütlen!” şiarlı hazırlanan afişler Kadıköy’de yapıldı. Kadıköy’de marmaray ve metrobüs çevresine, Altıyol’a ve Çarşı’ya afişler asıldı. Yapılan faaliyet ile gençlik bir kez daha düzene karşı devrim bakışıyla örgütlü mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

Kızıl Bayrak/ İstanbul, Gebze, İzmir