DEV TEKSTİL: Tekirdağ 1 Nolu F Tipi’nden dostlarımız ve üyelerimizden mektup var!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu üye ve dostlarından gönderilen mektubu paylaştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Kasım 2019
  • 16:59

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), hukuksuzca tutuklanan ve Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne gönderilen üye ve dostlarının gönderdiği mektubu paylaştı.

Mektubun tamamı şu şekilde:

Sevgili dostlar, yoldaşlar…

Merhaba, nasılsınız? Umuyoruz ki hepiniz iyisinizdir. Bizi soracaksanız eğer moralimiz yerinde. Yaşadığımız bu sürecin bilincindeyiz, dirençliyiz.

Bugün neden burada olduğumuzu biliyoruz. En ufak bir hak arama mücadelesinin bile terörize edildiği bugünlerde bizler de kendi payımıza düşeni aldık. Birilerinin bahsettiği üzere, bir “tiyatro” oyunun kahramanları olduk, hiçbir delil veya elle tutulacak herhangi bir neden bulunmamasına rağmen tutuklanarak cezaevine konulduk.

Tutuklanmamızın sebebi açıktır; hak gasplarına, fabrikalarda yaşanan sömürüye, çocuk istismarına ve kadın cinayetlerine karşı çıkmak. En önemlisi ise, TİS sürecinin yaşandığı bu dönemde, işçilerin tepkisinin yoğun olduğu bu dönemde tutuklanmamızdır. Bu vesileyle evlerimizin basıldığı esnada, DEV TEKSTİL Sendikası’nı ise terörize etmek istiyor. Bizler, DEV TEKSTİL Sendikası’nın ve mücadelesinin dostları ve üyeleri olarak sendikamızın bu şekilde asılsız suçlamalarla kriminalize ve terörize edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.

Dünya geneline yayılan ve çığ gibi büyüyen hak gasplarına karşı verilen mücadelenin küresel boyuttaki etkisi ve korkusu Türkiye burjuvazisini de sarmakta, ürkütmektedir. Bunun ürünü olarak bizim de ipe sapa gelmez suçlamalarla ve iddialarla tutuklanıp cezaevine konulmamız manidardır. Çürümekte olan ve gittikçe bataklığa batan Türkiye’de sosyal, siyasal, ekonomik uygulamalar ve bu politikaların doğurduğu hukuksuzluk ortamının amacı, Trakya’daki işçi-emekçi mücadelesinin önüne, genel olarak da Türkiye’de büyüyen sınıf mücadelesine ve dinamiklerine önüne set olmaktır.

Bizler, işçi sınıfının dostları ve bir parçası olarak diyoruz ki; hukuksuzluklar, gözaltılar tutuklamalar bizleri ve işçi sınıfının haklı mücadelesini yıldırmadı, yıldırmayacak.

Hepinizi bu direnç ve umutla kucaklayıp, selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi’nden
Hakan, Murat, Emek