Bekir Bozdağ’ın yalanları...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Temel Hak ve Özgürlüklerin Daha Etkin Korunması Paneli"nde yaptığı konuşmasında çeşitli iddialarda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Aralık 2022
  • 14:05

“Yakın zamanda cezaevleriyle ilgili işkence iddialarının bir tanesinin bile aslı çıkmadı”

“Ar damarı çatlamak” bir halk deyimi. AKP’nin şefi dahil bütün müritleri için isabetli olmaktan öte, gerçekliği karşılamaya yetmeyecek bir deyim bu. Artık yalanları apaçık küfre varıyor. Bunun son örneğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Temel Hak ve Özgürlüklerin Daha Etkin Korunması Paneli"nde yaptığı konuşmayla sundu. Cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarının anında incelendiğini vurgulayan Bozdağ, "Bugüne kadar cezaevleriyle ilgili işkence iddialarının şu ana kadar aslı çıkan bir tane örneğine yakın zamanda rastlamadık" dedi.

Her gün işkence olan hapishanelerde işkence iddiaları asılsızmış!

Yakın zamanda Garibe Gezer’in avukatları soruşturmada “kovuşturmaya yer yok” kararı üzerine intihara sürüklenen işkence görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Gezer’e yapılan işkence apaçık görüntü kayıtlarında yer alıyordu. Utanma ifadesine uzak AKP’li bakan bu aleni işkence görüntülerine rağmen, “işkence iddialarının şu ana kadar aslı çıkan bir tane örneğine yakın zamanda rastlamadık" sözleri, işkencenin ve işkencecilerin aklandığının da itirafıdır aynı zamanda.

AKP insan hakları savunucusuymuş!

Pişkince İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kağıt üzerinde kalan bir belge durumunda olduğunu söyleyen Bozdağ, Aylan bebeğin ölümünü hatırlatarak mağdur edebiyatı yaptı. Aylan bebeğin ölümünde AKP’nin sorumluluğu yokmuş gibi, istismar etmesi bir yana, dünyada yapılan ırkçılığı ve ayrımcılığı eleştirdi. Buna sadece “ar damarı çatlamış” demek yetmez. Açıkçası utanmazlığın ve pişkinliği artık küfre vardırılmasıdır.

Bozdağ, aynı konuşmasının devamında Türkiye'de hak ve hürriyetler konusunda yapılanları anlatarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan hakların anayasada yer aldığını söyleyebildi. İnsan hakları ihlali bir yana insanlığı ihlal eden AKP’nin Adalet Bakanı bunları söyleyebiliyor.

 

H. Ortakçı