İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencilerinden yemekhane sorununa dair imza kampanyası

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencileri, parasız, nitelikli beslenme haklarını talep ettiği bir imza kampanyası başlattı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Ocak 2022
  • 20:00

Üniversitelerin güz döneminde açılması ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında yemekhane sorunları yaşanırken, binlerce öğrencinin ise beslenme hakkı gasp edilmeye devam etmektedir.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa da yemekhane sorununun yaşandığı ve fahiş fiyatlar ile beslenme hakkının gasp edildiği üniversitelerden birisidir.

Güz döneminin başından bu yana fahiş fiyatlar ile niteliksiz yemekler veren İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Yönetimi, 2022 yılının başında yemek ücretlerine zam yaparak yemek ücretini 4 TL'den 4,50 TL'ye çıkardı.

Yemekhane ücretine yapılan zamma ve dönemin başından bu yana niteliksiz olarak verilen yemeklere karşı tepki gösteren İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencileri, parasız, nitelikli beslenme haklarını talep ettiği bir imza kampanyası başlattı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne iletilecek imza metninin tam hali şu şekilde:

“Bizler İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın çeşitli fakülte ve bölümlerinden öğrencileriz. Biliyorsunuz ki hayatımızın her alanını etkileyen ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Artık gelinen noktada çalışmadan okuyamaz hale geldik. Durum böyle olunca yemekhaneye yapılan son zamlar da bizlerin yaşamını olumsuz anlamda etkilemekte. Diğer devlet üniversitelerine oranla diyebiliriz ki üniversitemiz İÜ-C en pahalı yemekhane ücretine sahip üniversitelerden birisidir. yeni yılın hemen başında getirilen zam ile bizlere hiçbir duyuru ya da bilgilendirme yapılmadan 4,50TL ödemeye başladık. Bizler beslenemediğimiz için eğitimimizden mahrum kalmak ya da sağlıksız olmak istemiyoruz. Devlet tarafından en fazla bütçenin ayrıldığı üniversitenin öğrencileri olarak yemekhanenin parasız olmasını istiyoruz.
Tüm bunların yanı sıra yemekhanede verilen yemekler çoğu zaman soğuk ve bayatlamış bir şekilde bizlere sunuluyor. Kampüsümüzün bulunduğu konum gereği yemekhane dışında beslenme ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz neredeyse hiçbir alanımız mevcut değil. Yemekhanede bizlere sunulan öğünlerin sağlıklı, hijyenik ve doyurucu olmasını istiyoruz.
Yurtta kalan yüzlerce arkadaşımız var. yurdun ayrı bir yemekhanesi bulunmadığı için arkadaşlarımız okulun yemekhanesini kullanıyorlar. hem yurtta kalan hem de erken saatlerde uzun yollardan gelen arkadaşlarımız için yemeklerin sabah-öğle-akşam şeklinde 3 öğüne çıkartılmasını istiyoruz.
Çok uzun bir aradan sonra vegan menü sağlanmış oldu. Ancak vegan menü yalnızca öğle saatlerinde veriliyor. Vegan arkadaşlarımızın mağdur olmaması için bu menünün de 3 öğün çıkmasını istiyoruz.
Ayrıca sormak istiyoruz: Üniversitemizin Avcılar Yerleşkesi'nde bulunan yemekhaneyi kampüsümüzün içerisinde İstanbul Üniversitesi'nde eğitim gören arkadaşlarımızla beraber kullanıyoruz. Aynı yemekhanede aynı şirket ile anlaşması olan yemeği yememize rağmen İstanbul Üniversitesi'ndeki arkadaşlarımız 3,50 TL öderken bizler neden 4,50 TL ödüyoruz? Bu durumun bizlere İÜ-C yönetimi tarafından yazılı bir şekilde açıklanmasını istiyoruz.
Taleplerimizi maddeler halinde bir kez daha belirtiyoruz:
1-Yemekhanenin parasız olmasını istiyoruz.
2-Yemekler sağlıklı, hijyenik, nitelikli ve doyurucu hale getirilsin istiyoruz.
3-Yemekhane öğünlerinin sabah-öğle-akşam şeklinde üç öğüne çıkartılmasını istiyoruz.
4-Vegan menünün sabah-öğle-akşam şeklinde üç öğün olarak çıkartılmasını istiyoruz.”

İmza kampanyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://chng.it/gPtwbWKVvm