İstanbul DGB yıl sonu etkinliğinde buluştu

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği, geçen yılın değerlendirildiği ve yeni yıla dair konuşmaların yapıldığı yıl sonu etkinliğinde bir araya geldi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 26 Aralık 2021
  • 15:44

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği, 2021 yılı geride kalırken, geçen yılın değerlendirildiği ve yeni yıla dair konuşmaların yapıldığı yıl sonu etkinliğinde bir araya geldi. Öncelikle kolektif bir şekilde hazırlanan sofrada yemekler yenildi. Ardından değerlendirme bölümüne geçildi.

Yapılan konuşmalarda sonuna gelinen 2021 yılı, gençlik mücadelesi açısından ele alındı. 2020 yılında Türkiye'de de baş gösteren pandemiyle birlikte halihazırda birçok sorun barındıran eğitim sisteminin, gençliğe büyük bir kaos yaşattığı ifade edildi. 1,5 sene boyunca uzaktan eğitim döneminde, imkanı olamayan milyonlarca öğrencinin en temel hakkı olan eğitim hakkından mahrum kaldığı söylendi. 1,5 senelik eğitimde yaşanan kayıp zamanın ardından üniversitelerin çoğunda hibrit eğitim modeline başlandığı ifade edildi. Ancak yeni eğitim ve öğretim ile birlikte başta eğitim hakkı olmak üzere barınma, ulaşım, sağlık ve beslenme gibi en temel hakların daha fazla gasp edildiği vurgulandı.

Tüm bu hak gasplarına karşı birçok üniversite ve yurtta öğrencilerin hakları, özgürlükleri ve gelecekleri için eylemler gerçekleştirdiği örnekleri ile anlatıldı. Gençliğin yurtdışı hayaline dair yapılan konuşmada ise, bunun bir çözüm olmadığı, bugün özellikle birçok Avrupa ülkesinde hak gasplarından dolayı öğrencilerin eylemlerinin gerçekleştiği ifade edildi.

Etkinlikte, son dönemde derinleşen ekonomik krizin işçi, emekçi ve gençliğin yaşamındaki yansımaları üzerine konuşuldu. Geçinememe sorununa dair gerçekleşen eylemler üzerinde duruldu. Geleceksizlik, işsizlik, geçinememe gibi günümüzün yakıcı sorunlarına karşı tek çözüm yolunun ise örgütlü bir şekilde bu sorunların kaynağı olan kapitalist sisteme karşı mücadele etmek olduğu söylendi.

 2021 yılının Boğaziçi Direnişi ile karşılandığı, yeni yılların da yeni mücadelelere gebe olduğu vurgulanan etkinlikte, şimdiden üniversitelerde, yurtlarda kurulacak meclisler ile birliklerin oluşturulması ve mücadelenin büyütülmesi gerektiği ifade edildi.

Konuşmaların ardından, etkinlik müzik dinletisi ile devam etti. Devamında ise kolektif bir şekilde hazırlanan oyunlar oynanarak etkinlik sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul