DGB Ankara il meclisi toplandı

Devrimci Gençlik Birliği Ankara İl Meclisi gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 03 Kasım 2021
  • 21:00

Devrimci Gençlik Birliği’nin Ankara’da düzenlenen il meclisinde siyasal gelişmelerin yanı sıra İşçi-Emekçi Mitingi, gençlik hareketi değerlendirildi. DGB’nin “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık” kampanyası ve 6 Kasım eylemleri üzerine planlamalar yapıldı.

Siyasal süreç üzerinden yapılan tartışmalarda AKP-MHP iktidarının giderek saldırganlaştığı, her zaman olduğu gibi krizin faturasını işçilere-emekçilere ödettikleri belirtildi. Ekonomik krizin ağırlaştığı bu dönem işçi direnişlerinin öneminden bahsedildi. 24 Ekim’de gerçekleştirilen İşçi-Emekçi Mitingi’nin anlamı üzerine konuşuldu.

DGB kampanyası

DGB’nin “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık” kampanyasının bugün gençlik kitlelerinin temel özlemlerini dile getirdiğinden bahsedildi. Kampanyanın üniversitelere taşınması için anlamlı tartışmalar gerçekleştirildi. Eğitim hakkıyla beraber barınma, beslenme gibi temel haklara yönelik hak gasplarının arttığı üzerinde duruldu. Gençliğin gelecek kaygılarının arttığı, ekonomik krizden kaynaklı gençlerin okulu bırakmak ya da okurken çalışmak zorunda kalmalarından bahsedildi. Tüm bu saldırlar ve kapitalizmin yaşadığı çok yönlü krizin içinde gençliği mücadele saflarına kazanmak gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda kampanya çalışmasının çok daha güçlü gerçekleştirilmesine değinildi. Kampanya materyallerinin kullanımı üzerine planlamalar yapıldı.

“YÖK’e ve YÖK düzenine karşı haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık!”

6 Kasım YÖK’ün kuruluşu üzerine YÖK’ün gençlik için ne anlam ifade ettiği konusu da toplantının bir diğer gündemiydi. Özerk-demokratik üniversite mücadelesinin önemi vurgulandı. Gençlik üzerinde artan baskılar, okullara atana kayyım rektörler, söz, yetki, karar hakkı üzerinde duruldu. 6 Kasım günü gerçekleştirilecek eylemlere ilişkin konuşmalarda birleşik, kitlesel gençlik mücadelesini büyütme sorumluluğunun altı çizilerek eylemlere dair planlamalar yapıldı. 6 Kasım günü de somut olarak planlandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü başlığının da ele alındığı mecliste, kadın cinayetlerinin hız kesmediğine değinildi ve kapitalizmin çarklarının kadınları öğüttüğünden bahsedildi. Üniversitelerde artan tacizlerden bahsedilerek mücadelenin önemi üzerinde duruldu. Bu kapsamda okullarda etkinlik yapılması üzerine somut planlamalar yapılarak il meclisi sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara