“Eşit, bilimsel eğitim, özerk-demokratik üniversite istiyoruz!”

Saldırıları geri püskürtmenin bir yolu var: Direnmek ve mücadele etmek! Geleceğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkarak haramilerin karşısına dikilmek. Bizler bunun için ellerimizi birleştiriyor, birliğimizi güçlendiriyoruz. 1 Mayıs’a yürüyoruz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 15 Nisan 2018
  • 09:54

Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a

 

Sermayenin kan ve sömürü üzerine kurulu saltanatı sürsün diye; savaşın, sömürünün, baskının, açlığın ve yoksulluğun koyu karanlığı her geçen gün üzerimize üzerimize geliyor. Tüm zenginlikleri elinde tutan bir avuç asalak “sömürü çarkları dönsün, kasaları dolsun” istediği için, sermaye devleti zorbalığı tırmandırıyor. OHAL vb. uygulamalar ile topluma deli gömleği giydirmeye çalışıyor.

Bu koyu karanlık tablo bizler açısından en açık ifadeyle geleceksizlik anlamına geliyor. Ailelerimizin ve bizlerin emeğini çalanlar, geleceğimize de göz dikiyor. Faşist uygulamalarla okullarımız birer hapishaneye çevrilirken, eğitim piyasalaştırılıyor, içeriği dinselleştiriliyor. Eğitim hakkımız elimizden alınıyor.

Gerici kuşatma ve faşist zorbalık söz, basın, örgütlenme hakkı gibi en temel haklarımızı dahi ortadan kaldırıyor. Okullarımızda ilerici-devrimci örgütlenmelere siyaset yasağı getiriliyor, bununla birlikte IŞİD vari gerici çetelerin, tarikatların önü açılıyor. Okullarımızda ilerici birikimi temsil edenler KHK’larla tasfiye ediliyor, haklarına ve geleceğine sahip çıkan, zorbalığın karşısına dikilen öğrenciler gözaltı, tutuklama ve soruşturma terörünün hedefi haline geliyor. Özetle; sermaye düzeni tüm bu saldırılarla özgürlük özlemimizi boğmak istiyor.

Genç arkadaş! Tüm bu saldırıları geri püskürtmenin bir yolu var: Direnmek ve mücadele etmek! Geleceğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkarak haramilerin karşısına dikilmek. Bizler bunun için ellerimizi birleştiriyor, birliğimizi güçlendiriyoruz. 1 Mayıs’a yürüyoruz.

Sen de gel! Devrimci Gençlik Birliği saflarında 1 Mayıs alanlarında yan yana, omuz omuza olalım!

Devrimci Gençlik Birliği