DGB: Direnen metal işçilerinin yanındayız!

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), yaptığı yazılı açıklama ile sendikal bürokrasi tarafından ihanete uğrayan metal işçilerinin yanında olduğunu belirtti.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 02 Şubat 2020
  • 21:02

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), yaptığı yazılı açıklama ile sendikal bürokrasi tarafından ihanete uğrayan metal işçilerinin yanında olduğunu belirtti. Konuyla ilgili DGB açıklaması şu şekilde:

Sendika bürokratlarının ihaneti kabul edilemez!

Direnen metal işçilerinin yanındayız!

Metal sektöründe Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) süreci sendika bürokratlarının ihanetleri ile sonuçlandı. Türk Metal çetesi daha en baştan MESS ile sefalet koşullarını dayatan sözleşmeyi “tarihi bir kazanım” havasında imzalarken, Birleşik Metal-İş Sendikası da bünyesindeki işçilerin tepkisi ve basıncı ile sözleşmeyi imzalamayarak 5 Şubat’ta grev kararı aldığını ilan etmişti.  41 fabrikada 11 bin işçiyi kapsayacan bu grev 130 bin metal işçisini ve ardından bir çığ gibi bütün sanayi işçilerini, işçi sınıfının bütününü etkileyecekti. Ancak bugün AKP iktidarının toplantı çağrısına yanıt veren Birleşik Metal İş bürokratları metal işçilerinin grev iradesini hiçe sayarak satış sözleşmesinin altına imza attı.  Bugün 2019 yıllık enflasyonunu TÜİK yüzde 11,84 olarak verirken, işçi-emekçilerin harcamaları üzerinden yıllık enflasyon gerçekte yüzde 40’ı bulmaktadır. Türk-İş’in Ocak ayı için açıkladığı açlık sınırı 2.219,45 TL iken, yoksulluk sınırı 7.229,49 TL’dir. Tam da bu nedenle sözleşme işçilere köleliği dayatmak anlamına gelmektedir.

Türk Metal’den “farklı olarak” Birleşik Metal’in açıklamasındaki binde 3’lük fark hiçbir anlam ifade etmemektedir. 2015 yılında benzer bir TİS sürecinde yine aynı sefalet koşullarına karşı Bursa’daki metal işçileri başta olmak üzere birçok kentte binlerce işçinin şalterleri indirip, fiili eylemleri ile yarattıkları Metal Fırtına, bugün de metal işçilerinin ihanet sözleşmesine karşı yürünmesi gereken yolu göstermektedir.

İhanet sözleşmesi kabul edilemez!

Hakları için direnen metal işçilerinin yanındayız!

Devrimci Gençlik Birliği