DGB-DLB çalışmaları sürüyor

İstanbul’da DLB Devrim Okulları’nda buluştu. Kanal İstanbul yıkım projesini tartıştı. DGB ise “Kanal İstanbul’a geçit yok” yazılamaları yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 23 Ocak 2020
  • 20:34

İstanbul’da liseliler Devrim Okulları’nda buluştu

“Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Kanal İstanbul’a hayır diyoruz!” başlığı ile Ümraniye’de yapılan Devrim Okulları’nın ilk oturumunda Kanal İstanbul projesinin yaratacağı yıkım anlatıldı. Projenin çevreye ve doğaya vereceği zararların yanı sıra, ekonomik ve siyasal ayakları ayrıntılandırıldı. Projenin hayata geçmesi ile doğanın talan edileceği, yandaşlara yeni rant alanları açılacağı aktarıldı. Kanal İstanbul’a ayrılacak bütçenin emekçilerin sırtına yeni bir ekonomik yük olarak bineceği ve oraya ayrılan bütçe ile binlerce yeni okul, laboratuvar vb. yapılabileceği vurgulandı. Sunum, projeye liseli gençliğin neden hayır demesi gerektiği üzerine yapılan tartışmayla devam etti. En temel eğitim hakkının gasp edildiği, gençliğin işsizlik ve geleceksizlikle yüz yüze kaldığı bir ortamda, işçi-emekçilere, gençlere hiçbir yarar sağlamayacak projeye karşı durulması gerektiği tartışıldı. Zengin tartışmaların yapıldığı ilk bölümde önümüzdeki günlerde projeyi durdurmak için neler yapılabileceğine dair planlamalar yapıldı.

Kanal İstanbul gündeminin ardından liselilerin okulda yaşadıkları sorunlara dair tartışmalar yapıldı. Eğitimin gericiliğinden, paralılaştırılmasına, elemeci sınav sisteminin yarattığı buhrana kadar pek çok konuya değinildi. Sorunlar karşısında DLB saflarında birlik olma, örgütlenme çağrısı yapıldı.

Devrim Okulları'nın ikinci gün oturumunda ise “Devrimci önderlerin yaşamı! Geçmişi aşarak, geleceği kazanacağız!” ve “Liselilerin Sesi yükseliyor” başlıklı iki sunum gerçekleştirilecek.

DGB: “Kanal İstanbul’a geçit yok”

Devrimci Gençlik Birliği ise İstanbul’da yapılması istenilen Kanal İstanbul projesine karşı faaliyetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un farklı noktalarında projenin teşhirini yapan İstanbul DGB, 23 Ocak'ta ise Kadıköy sokaklarına "Kanal İstanbul'a geçit yok!” yazılamaları ve duvar gazeteleri yaptı.

Kızıl Bayrak / İstanbul