DGB’den yıl sonu etkinliği

DGB İstanbul’da yıl sonu etkinliği düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 28 Aralık 2019
  • 14:15

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), İstanbul’da “Saraylar saltanatlar çöker! 2020’ye girerken...” şiarıyla yıl sonu etkinliği gerçekleştirdi. İlk olarak kolektif bir şekilde sofra kuruldu. Hep birlikte yemeklerin yenilmesinin ardından etkinliğin forum kısmına geçildi.

Forumda yapılan açılış konuşmasında, 2019 yaşanan siyasal olaylar özetlendi. Tarihsel çağ tanımlanarak bu dönemin özellikleri anlatıldı. Emperyalist savaşlar, hegemonya krizi ve dünyada gelişen süreç aktarıldı. Ekonomik kriz nedeniyle giderek okumakta zorluk çekildiği; beslenme, barınma ve ulaşım gibi temel insani haklardan yoksun kalındığı vurgulandı. Önümüzdeki yıl tüm bu sorunlara karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Forumun ardından ara tatil dönemi ve sonrasına dair planlamalar yapıldı. Ara tatilde Hrant Dink anısına yapılan “Hrant Dink Hafıza Mekanı” müzesine gezi ve 19 Ocak’ta AGOS gazetesi önünde gerçekleştirilecek anmaya çağrı yapıldı. Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yapılacaklar planlandı. Eğitim Hakkı Çalıştayı’nın öncesinde toplanan çalıştay hazırlık atölyelerinin İstanbul Meclisi’nde sürdürülme kararı alındığı aktarıldı. Ardından bir dönemlik merkezi gerçekleştirilecek eğitim atölyeleri planlaması yapıldı. İlk eğitim atölyesinde ise “Nasıl bir eğitim, nasıl bir üniversite?” başlığının okuma kaynakları paylaşıldı. Kadın sorununa ilişkin yapılan tartışmaların gerçekleştiği forumda DGB’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bu soruna ilişkin bir etkinlik gerçekleştirmesi gerektiği de tartışıldı. Son olarak ise 22 Şubat’ta toplanacak olan DGB Türkiye Meclisi’ne çağrı yapılarak forum sonlandırıldı.

Planlamaların ardından oyunlara geçildi. Gruplara ayrılarak oynanan bilgi yarışmasında ‘68 kuşağı ve gençlik hareketini anlatan sorular soruldu. Hazırlanan alternatif tabu oyunu oynandı. Oyunların ardından etkinlik sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul