Ortaca’da Filistin halkıyla dayanışma

Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan eylemde “Soykırıma dur diyelim, içeride ve dışarıda barış mücadelesini yükseltelim” çağrısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Ekim 2023
  • 09:30

Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu ve bileşenleri 24 Ekim Salı günü saat 17.30'da Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Ortaca Meydanı’nda yapılan açıklama da “Soykırıma dur diyelim, içeride ve dışarıda barış mücadelesini yükseltelim” çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Bu açık bir savaş ve insanlık suçudur. “Kararlılık gösterisi” adı altında yapılan saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden yoksunluğu, bir barbarlığı temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş, lanetlenmişlerdir.  Benzer katliamlara yol verilmemesi ve hesabının sorulması için bu suçu işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan benzer saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır.”

Açıklamada emperyalistler arasındaki hegemonya savaşına, kaşınan milliyetçi ve ırkçılığa değinilerek şunlar vurgulandı:

“Biliyoruz ki, devletler “ulusal çıkarlarımız” adı altında kapitalist sistemi, sermayenin önceliklerini gözetecek, buna göre pozisyon alacaklardır. Kendi işgal, saldırı ve savaş suçlarına kılıf bulacaklardır. Demokratik değerlerin ve kazanılmış hakların gaspı için fırsata çevireceklerdir. Gerçekleşen de budur.”

“Savaşı durduracak olan dünya ezilen halkları ve emekçilerdir” denilen açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Bunun için: öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. Tüm emperyalist güçler bölgeden çekilmelidir. İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir.”

“Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu olarak; bir kez daha İsrail’in soykırıma varan Gazze şeridindeki hastaneye ve sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz” denilen açıklamanın katılımcıları şu şekilde:

EĞİTİM -SEN, DİSK EMEKLİ SEN Köyceğiz/Ortaca Temsilciliği, TÜM EMEKLİ SEN Ortaca Temsilciliği, Pir Sultan Abdal K.M, TİP, EMEP, HDP, TKP, CHP, ADD, EVRENSEL gazetesi, Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği

Kızıl Bayrak / Muğla