DGB: Yaşasın halkların kardeşliği! Newroz piroz be!

Demirci Kawa’dan günümüze uzanan mücadele “Yaşasın halkların kardeşliği!” şiarı yaşam bulana kadar devam edecek...

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 20 Mart 2020
  • 14:50

Newroz baharın gelişinin, başta Kürt halkı olmak üzere mazlum tüm halkların zalimlere karşı mücadelesinin, başkaldırmasının simgesidir. Binlerce yıl önce Demirci Kawa zalim hükümdar Dehak’a karşı isyan etmiş, zorbalıklara karşı başkaldırmıştır. O günlerden bugünlere kadar nice Dehak’lar olmuş, onların zulümlerine karşı milyonlarca Kawa, mücadeleyi sürdürmeye devam etmiştir.

Newroz’u bu sene de emperyalistlerin Ortadoğu’da sürdürdükleri kirli savaşlarla birlikte karşılıyoruz. Kürt halkına yönelik saldırıların tırmandırıldığı, binlerce mültecinin kirli pazarlıkların bir parçası haline getirildiği, ülke sınırlarında yaşam mücadelesi verdiği bir süreçte karşılıyoruz Newroz’u. Dışarıda kirli savaş sürdürülürken içeride de işçi ve emekçiler, kardeş Arap ve Kürt halkına karşı kışkırtılıyor. Milliyetçi şoven histeri bir yandan tırmandırılırken, göçmenlere karşı baskı ve saldırılar yoğunlaşıyor.

Emperyalistlerin iş birlikçisi AKP iktidarı, yeri geldiğinde “Arap ve Kürt kardeşlerimiz” derken, yeri geldiğinde en kirli pazarlıklarda göçmenleri koz olarak kullanmaktan, ırkçılığı tırmandırmaktan geri durmuyor. Kürt halkının iradesi teslim alınmaya çalışılıyor. Kürdistan’da baskı, şiddet ve devlet terörü dizginsizce sürüyor. Her gün onlarca kişi gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Sermaye devleti, Kürt halkını yaşamın her alanında teslim alabilmek için kendi yasalarını dahi ayaklar altına alıyor.

Bir yandan Kürt ve Arap halkına yönelik saldırılar yoğunlaşırken, diğer yandan saldırılara karşı mücadele de sürüyor. Kürt halkı en doğal haklarının gasp edilmesine karşı direnmeye devam ediyor.

Bin yıllardır süren bir mücadelenin devamıdır söz konusu olan.

Öte yandan Newroz’u bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile karşılıyoruz! Bundan kaynaklı bu sene kitlesel Newroz kutlamaları gerçekleşemeyecek de olsa, bizler mücadelenin ve direnişin olduğu her yerin Newroz alanı olduğunu biliyoruz! Demirci Kawa’dan günümüze uzanan mücadele “Yaşasın halkların kardeşliği!” şiarı yaşam bulana kadar devam edecek...

Devrimci Gençlik Birliği

Mart 2020