PİB: İşçilerin birliği halkların kardeşliği!

2020 Newroz'u yaklaşıyor. Kirli savaşların, sömürünün arttığı, koronavirüsün tüm dünyaya yayılarak işçi ve emekçileri tehdit ettiği bugünlerde; Demirci Kawa’nın isyan ateşini büyütmeli, birliğimizi güçlendirmeliyiz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Mart 2020
  • 11:44

Tüm dünyada, tam da şimdi...

İşçilerin birliği halkların kardeşliği!

Emperyalist-kapitalist sistem bizlerin sağlığını hiçe sayıp koronavirüs karşısında işçileri, emekçileri, yoksulları adeta kendi haline bırakıp, ölüme terk ediyor. Tıpkı kirli savaş politikalarıyla ezilen halkları ölüme, sefalete sürükledikleri gibi. Tıpkı AKP iktidarının Türkiye’de işçi ve emekçileri şovenizm zehriyle zehirleyip, İdlib’de kendi çıkarları için kirli savaş politikalarına başvurduğu gibi. Tıpkı hakları, özgürlükleri yüzyıllarca yok sayılan; katledilen Kürt halkı gibi...

Bugün, hepimizin gündeminde koronavirüs var. Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs kapitalist sistemin bizi nasıl bir felakete sürüklediğini gösterdi. Emperyalist-kapitalist devletler halk sağlığını korumak için alınması gereken en basit önlemleri dahi iş işten geçtikten sonra alıyorlar. Kapitalistler devasa servetlerini korona salgınını durdurmak için kullanmak şöyle dursun, fabrikalarda işçilerin sağlığını korumak için yeterli önlemleri dahi almıyorlar. İtalya’dan ve daha pek çok ülkeden gelen haberler ve Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz tablo bunun en açık kanıtı.

Newroz’un çağrısına kulak verelim!

2020 Newroz'u yaklaşıyor. Kirli savaşların, sömürünün arttığı, koronavirüsün tüm dünyaya yayılarak işçi ve emekçileri tehdit ettiği bugünlerde; Demirci Kawa’nın isyan ateşini büyütmeli, birliğimizi güçlendirmeliyiz.

Kardeşleşmenin önemi bugünlerde kendini daha yakıcı bir şekilde gösteriyor. Bir virüs sınırları aşarak tüm dünyayı tehdit ediyor. Virüsü her yerde yenelim ki, kendi coğrafyamız da güvende olsun.

Newroz, zalimlerin zulmüne, kapitalistlerin azgın sömürüsüne, emperyalist hegemonya savaşlarına karşı işçilerin birliği, halkların kardeşliğini büyütme çağrısıdır. Salgın hastalıkların, kirli savaşların, açlık ve yoksulluğun kaynağında duran sömürü düzenine karşı insanca bir yaşam için mücadele edelim!

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Petrokimya İşçileri Birliği