Kıbrıs’ta Ekim Devrimi etkinliği

Üretim Merkezi, 7 Kasım Cumartesi akşamı KTÖS’te Ekim Devrimi etkinliği gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Kasım 2015
  • 14:48

Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi’nin “Ekim Devrimi’nin 98. yılında, Sovyetler’in izinde!” sloganı ile KTÖS’te düzenlediği Ekim Devrimi etkinliğinde dernek atölye çalışmalarının sergilendiği kolektif bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe bugüne kadar dünyanın dört bir yanında yaşamlarını devrim mücadelesinde adayanların anısına saygı duruşu ile başlandı. Saygı duruşunun ardından Türkiye’de mücadele yürüten Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun hazırlamış olduğu Ekim Devrimi konulu belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel gösteriminin ardından ise Üretim Merkezi adına Yusuf Alkım, Ekim Devrimi ile ilgili kısa bir sunum yaptı. Belgesel gösterimi ve sunumda Büyük Sosyalist Ekim Devrimi’nin gelişim süreci ve sonrasındaki kazanımlar aktarılarak günümüze yansımalarına değinildi.

Yusuf Alkım da konuşmasında, Ekim Devrimi ile elde edilen elde edilen kazanımlara ve sosyalist inşa ile Sovyetler Birliği ülkelerinde yaşanan gelişmelere değindi. Alkım konuşmasında Ekim Devrimi’nin 100. yılına yaklaşırken yeni Ekimler’in de ufukta olduğunu belirterek, Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte ortaya çıkan tek kutuplu dünyada emperyalist odakların işçi ve emekçilerin yaşamını her geçen gün daha da çekilmez hale getirdiğine dikkat çekti ve bu saldırılara karşı tüm dünya emekçi halklarının birlik olması gerektiğine vurgu yaptı. Alkım “Şimdi mücadeleyi yükseltme zamanıdır, şimdi yeni devrimler zamanıdır” diyerek, yeni devrimler için Kıbrıs’ta da güçlü bir devrimci örgütlenmenin yaratılması gerektiğini belirtti ve tüm devrimcileri bu örgütlenmenin yaratılması mücadelesine katkı koymaya çağırdı.

Etkinlikte daha sonra Üretim Merkezi Müzik Atölyesi’nin hazırladığı müzik ve şiir dinletisi sunuldu.

Dinletinin ardından ise etkinliğe katılanlarla Ekim Devrimi üzerine bir forum gerçekleştirildi.

Diğer yandan, Üretim Merkezi’nden verilen bilgiye göre tiyatro, müzik atölye çalışmaları her hafta düzenli olarak yapılıyor ve ilgi duyan herkese açık. Üretim Merkezi lokali olarak da işlev gören Koyu Kırmızı Kitap Café’de ise katılmak isteyen herkese açık olan ve her Perşembe gerçekleştirilen okuma çalışmaları, Pazar günleri gerçekleştirilen sohbet toplantıları düzenleniyor.

Üretim Merkezi çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0548 854 20 15 numaralı telefonlardan dernek yetkililerini arayabilir ya da “Üretim Merkezi” isimli Facebook sayfasından takip edebilirler.