Biden oğlundan biyolojik silahlara fon

Hunter Biden'a ait fon Ukrayna'da biyolojik laboratuvarları finanse ediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 25 Mart 2022
  • 13:15

ABD Başkanı Joe Biden’in oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna’da yasadışı işler çevirdiğine dair çok sayıda haber çıkmıştı.

Hunter Biden’ın Ukrayna’da çevirdiği kirli işler, Trump’ın seçim propagandasında Biden’a karşı en sık kullandığı argümanlardan biriydi. Kirli işlerin üstünü örten ABD medyası, ancak Biden başkan seçilip koltuğuna oturduktan bir süre sonra konuya dair haberler yapmamaya başlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğluna ait fonun Washington’un Ukrayna’daki biyolojik laboratuvarlarının finansmanıyla da yakından bağlantılı olduğunu açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Gelen materyaller, ABD kamu kurumları ile Ukrayna’daki biyolojik tesisler arasındaki etkileşim şemasını izlememize imkan tanıyor. Mevcut ABD liderliğine yakın yapıların, özellikle Hunter Biden tarafından yönetilen Rosemont Seneca adlı yatırım fonunun bu faaliyetlerin finansmanıyla ilişkili olması dikkat çekiyor. Fon, en az 2,4 milyar dolar tutarında önemli finansal kaynaklara sahip. Aynı zamanda fonun, Black and Veach ile birlikte Pentagon’un biyolojik laboratuvarları için dünya çapında ana ekipman tedarikçisi olan Metabiota da dahil ABD Savunma Bakanlığı’nın ana yüklenicileri arasında yakın bir ilişki olduğu görülüyor.”

Önceki başkanlar gibi izlediği saldırgan ve yayılmacı politika ile Ukrayna’yı emperyalist hegemonya savaşının arenasına çeviren Joe Biden, belli ki oğlunun çevirdiği kirli işleri korumayı de gözetiyordu.

2014’te gerçekleştirilen Amerikancı darbe öncesinde Hunter Biden’ın kirli ve karanlık işlerini araştıran başsavcı görevden alınmıştı. O dönem Barack Obama’nın danışmanı olan Joe Biden, başsavcıyı görevden aldırmak için nasıl tehditler savurduğunu küstahça bir üslupla övünerek anlatmıştı.