ABD’nin askeri-biyolojik laboratuvarları

ABD’nin Ukrayna’da çevirdiği kirli işlerin Neonazileri eğitmekten ibaret olmadığı ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun işgal ettiği bölgelerde ABD tarafından inşa edilen askeri-biyolojik laboratuvarlar bulunduğunu açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Mart 2022
  • 19:30

ABD’nin Ukrayna’da çevirdiği kirli işlerin Neonazileri eğitmekten ibaret olmadığı ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun işgal ettiği bölgelerde ABD tarafından inşa edilen askeri-biyolojik laboratuvarlar bulunduğunu açıkladı. Konuyla ilgili ilk açıklama geçen hafta yapılmış, Joe Biden yönetimi konuyu geçiştirmiş ve dehşet verici olay pek dikkat çekmemişti. Ancak Putin yönetiminin konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapması durumu değiştirmiş görünüyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı birçok kentte laboratuvarlar olduğu bilgisini, kontrol altına alınan laboratuvarlarda bulunan belgelere dayandırdı. Bulunan belgelerde hem laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında hem de Rus ordusunun eline geçmemesi için laboratuvarlardaki malzemelerin çoğunun başka yerlere taşındığını kanıtlayan bilgilere ulaşıldığı açıklandı. 

Çin açıklama talep etmişti

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, geçen günlerde düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın ABD’nin Ukrayna’da kurduğu laboratuvarlarda biyolojik askeri programlar yürüttüğü ve çok sayıda tehlikeli virüsü depoladığı iddiasına dair soruya verdiği yanıtta, Biden yönetiminden konu hakkında açıklama talep etmişti. 

Gazete Duvar’ın konuyla ilgili haberinde Licien’in şu sözleri aktarılıyor: “Ukrayna’daki tüm tehlikeli virüsler, bu laboratuvarda saklanıyor olmalı. Tüm araştırma faaliyetleri, ABD tarafından yürütülüyor ve onun izni olmadan hiçbir bilgi açıklanamıyor. Mevcut durumda tüm taraflara Ukrayna ve çevre ülke vatandaşlarının ve tüm dünyanın sağlığı ile güvenliği göz önüne alınarak bu laboratuvarların güvenliğini sağlamaya çağırıyoruz.”

Ukrayna’da 26 laboratuvar bulunduğunu iddia eden Licien, bunların sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu belirtiyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı kabul etti

Gelişmeler üzerine Biden yönetimi açıklama yapmak zorunda kaldı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 8 Mart’ta Ukrayna’da biyolojik laboratuvarlarının bulunduğunu, Kiev ve Washington’ın buralarda toplanmış olan materyallerin Rus ordusunun eline geçmemesi yönünde çalışmalar gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı belgelere göre, Ukrayna Ulusal Tarım Bilimleri Akademisi (NAAN), göçmen kuşlardaki enfeksiyonların incelenmesi de dahil olmak üzere bir dizi projede ABD Savunma Bakanlığı ile işbirliği yapıyordu.

ABD, laboratuvarların Ukraynalılar tarafından kullanıldığını iddia etse de doğal olarak bu kimseyi ikna etmiyor. Zira Rusya’nın el koyduğu belgeler, bu konuda tartışmaya yer bırakmayacak mahiyette görünüyor. 

Rusya’dan biyolojik silah üretiliyordu iddiası

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Komutanı İgor Kirillov şunları söyledi: “Pentagon, tehlikeli bulaşıcı hastalıkları yayabilen vektör böceklerle de ilgileniyor. Ulaşılan belgeler üzerinde yapılan incelemeler, yarasa ektoparazitleri, pire ve kenelerle dolu 140’tan fazla koruyucu kabın Harkov’daki biyolojik laboratuvardan yurtdışına transfer edildiğini doğruluyor” 

Kirillov’un açıklamasının temel başlıklarının yer aldığı Sputnik haberinde şu ifadeler yer aldı: 

“- ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland açıklamalarıyla dolaylı olarak Pentagon tarafından Ukrayna’daki askeri-biyolojik programın uygulandığını doğruladı.

- ABD’nin göçmen kuşlar aracılığıyla enfeksiyon taşınmasına yönelik projesi, en pervasız projelerden biri, durumun gidişatını kontrol etmeye olanak vermiyor.

- ABD ve müttefiklerinin en önemli amaçlarından biri, özellikle de Slavlar olmak üzere çeşitli etnik grupları seçici olarak etkileyecek biyoajanlar elde etmek.

- Elimizdeki belgelerden biri, yüksek tehlikeli tüm ciddi çalışmaların ABD’den uzmanların doğrudan gözetimi altında yapıldığını doğruluyor. Ukrayna’daki Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsü ve hantavirüslerini incelenmesine yönelik Up-8 projesi hakkındaki, üzerinde analizlerin yapıldığı belgeler bunun kanıtı niteliğinde.

- Bu belgeler Pentagon’un Ukrayna’daki biyoloji laboratuvarlarında Ukraynalı biyologların çalıştığı iddialarını yalanlıyor.

- Tamamlanan şarbon ve Afrika domuz vebası patojelerini araştırmaya yönelik tamamlanmış UP-2, Up-9, UP-01 biyolojik projelerinin aslında devam ettiğine dair kanıtlar bulundu.

- İçerisinde kan serumu örneklerinin yer aldığı 350 cryo konteyner, Ukrayna Sağlık Bakanlığı’na bağlı halk sağlığı merkezinden Avustralya’daki Doherty Enstitüsü’nün bulaşıcı hastalıklar laboratuvarına götürüldü.

- Elimizdeki bilgilere göre, ABD Kiev, Harkov ve Odessa’daki laboratuvarlarındaki belgelerin, biyomateryaller ve ekipmanların büyük kısmını – veri tabanları da dahil - Lviv’e taşıdı.

- Laboratuvarlardaki materyallerin bir kısmının Polonya’ya götürülmüş olması olasılığını dışlamıyoruz.

- R-781 isimli, yarasaların biyolojik silahların potansiyel araçlarının taşıyıcıları olarak görüldüğü bir proje mevcut. Bu projedeki öncelikler arasında yarasalardan insanlara bulaşabilen bakteriyel ve viral patojenlerin araştırılması yer alıyor. Bunlar arasında sözgelimi vebaya, brusellaya, leptospirosise neden olan virüsler ve koronavirüs ve filovirüsler var.

- Bu proje sadece Ukraynalılarla değil, ayrıca Pentagon’un kontrolündeki Gürcü bir laboratuvarın yanı sıra Virginia Politeknik Enstitüsü ve Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu ile işbirliği ile yürütülüyor.

- Araştırmalar doğrudan Rusya sınırları yakınlarında, Karadeniz kıyılarındaki ve Kafkasya’daki bölgelerde yapılıyor.

- Ukrayna’daki bir laboratuvarın da katılımıyla, ABD’nin askeri- biyolojik programı çerçevesinde kuşlar aracılığıyla hastalık taşınması projesi hazırlanılıyordu. Uçuş bölgesi arasında Rusya semalarının olduğu türler tespit edildi.

- Askaniya-Nova Herson Biyosfer Rezervi’nden, biyolojik program için bırakılan ve halkalanmış olan kuşlar, Nisan 2021’de Rusya’nın İvanovo ve Voronej bölgelerinde yakalandı.”

Bu ve benzer bilgiler, ABD’nin kirli-karanlık-kanlı işleri için ne tür hazırlıklar yaptığı hakkında fikir veriyor. Söylenen şeyler korkunç. Emperyalistler konvansiyonel ve nükleer silahlarla yetinmiyor artık çok daha yoğun şekilde biyolojik silahlar da geliştiriyorlar.